Vinterens boligsalg i Sønderborg sætter tre-års rekord

19. marts 2021 Erhverv

home Sønderborg og home Broager kunne notere sig det største vinter boligsalg i tre år og et boligmarked i Sønderborg der bød på 37 procent flere solgte villaer og rækkehuse i forhold til sidste vinter og næsten dobbelt op på antallet af solgte boliger i forhold til vinteren 2018/2019.

”Der har virkelig været fart på boligmarkedet i denne vinter, hvor der er blevet solgt lige så mange boliger, som i de bedste uger i forsommeren”, fortæller Henning Brock fra home i Broager.

Artiklen fortsætter under annoncen

Traditionelt er vinterperioden en stille periode på boligmarkedet, men køberne har vist sig at være usædvanligt aktive i denne vinter:

”Det hele har været vendt ’lidt på hovedet’ og det er glædeligt, at også det lokale boligmarked følger de nationale tendenser om et flot vintersalg”, siger Henning Brock.

home Sønderborg og ejendomsmægler Merete Lund Brock blev i februar måned kåret som ’Markedsleder 2020’ – en pris der gives til den ejendomsmægler, der har solgt flest boliger i en given kommune – og med 211 solgte boliger i 2020 blev home Sønderborg den mest sælgende ejendomsmægler i kommunen i 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

Merete Lund Brock har også travlt med at sælge byggegrunde på Jens Freudendahlsvej i Sønderborg, hvor det nye boligområde, Lindehaven, skal skyde op og på nuværende tidspunkt er der kun tre byggegrunde tilbage.

”Det er positivt, at der også udstykkes nye boligområder, når nu udbuddet af boliger til salg er faldet over den seneste periode – særligt fordi byggegrunde tiltrækker folk, der drømmer om at bygge nyt hus i Sønderborg”, siger Merete Lund Brock fra home Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

At boligmarkedet er i et højt gear, bekræftes af Nationalbankens nyeste analyse af dansk økonomi, som blev lagt frem onsdag. Nationalbanken skønner, at boligpriserne i gennemsnit vil stige med 9,7 procent i 2021. Til sammenligning blev der i den seneste prognose fra december spået en prisstigning på blot tre procent i år.

”Lige nu får sælgerne en god pris på deres boliger – også her i Sønderborg, hvor salgspriserne steg med omkring seks procent sidste år og vi får flere henvendelser fra boligejere, der overvejer at sælge boligen nu – fremfor om måske 3-5 år – for at fremrykke deres boligskift”, siger Henning Brock fra home i Broager og tilføjer, at der ikke er et standardsvar på, om man skal sætte boligen til salg nu – eller vente:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er en meget individuel vurdering for hver boligejer, så vi bruger meget tid på at snakke hele boligsituationen igennem og i snakken er der særlig vægt på, hvilke drømme og ønsker boligejeren har til den næste bolig.”

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...