Virksomheder hilste på potentielle lærlinge og medarbejdere

23. september 2019 Uddannelse

120 elever under uddannelse til datateknikere fra både EUC Syd og Hansenberg. De har alle speciale i enten infrastruktur, programmering eller it-supporter.

Der er både piger og drenge imellem som søger læreplads. De er fra grundforløb 2 og frem til stort set udlært – og så søger de arbejde fremfor læreplads.

Fra start blev der fortalt, hvad HR-medarbejderne på SDU forventer at læse i en ansøgning, hvor det især handlede om at få skrevet det vigtige øverst på siden samt nævne alle de faglige erfaringer – store som små – man allerede har.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter oplægget var der tid til ‘dating’ mellem EUC Syd-eleverne og virksomhederne. Og midt i det hele stod Mette Kaczmarek, der hjælper virkomheder og lærlinge med at finde hinanden.

“Jeg er kommet for at fortælle virksomhederne, at det giver mening at ansætte datateknikere, så de ikke automatisk går efter datamatikere fra SDU”, siger Mette Kaczmarek fra Aroprezo.

I Danfoss-standen lå der et A4-ark med en række spørgmål, som de unge, der håber på læreplads, skal udfylde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er ingen perfekte svar, fordi arket mest af alt skal sætte nogle tanker i gang hos den unge. Hvad er det egentlig, den unge vil og hvordan har han eller hun det med den proces, som det er at søge læreplads”, siger en medarbejder fra Danfoss-standen.

“Vil du det her”, spørger han.

Forsvaret bruger masser af it-folk, så de havde også en stand og det samme havde SDU, Bitzer og ipnordic.

“Når jeg har samtaler med kommende medarbejdere og kommende lærligne, så kigger jeg mest af alt efter de menneskelige egenskaber”, siger Maria Wrang fra ipnordic.

Artiklen fortsætter under annoncen

Har du et fritidsliv, kommer du til tiden og hvad brænder du for?

“Det handler jo om at finde medarbejdere, der kan swinge med de medarbejdere, som vi allerede har. Det rent faglige skal vi nok lære dem”, siger hun.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 Politik, Broager

Borgermøde om en ny cykelsti mellem Broager og Nybøl

27. oktober 2021 Politik

En ny, dobbeltrettet cykelsti mellem Nybøl og Broager er på vej, og derfor inviterer kommunen til borgermøde i Broagerhallen den 3. november klokken 17. På mødet kan man se forslaget til cykelstiens placering, stille spørgsmål og komme med input. På mødet vil der være repræsentanter fra Teknik- og Miljøudvalget, chef i Drift og Anlæg, Mette […]

Læs mere...