Virksomheder klædes på til selv at skabe vækst med verdensmålene

2. september 2019 Erhverv

Vi stiller flere og flere krav til vores omgivelser, når det kommer til bæredygtighed og miljø, og det kan være en stor udfordring for virksomheder at leve op til. Men en række lokale virksomheder fra Sønderjylland har brugt verdensmålene som et redskab til at opnå vækst og en synlig grøn profil.

Det kan du høre mere om hos på en temadag hos Sønderborg Vækstråd den 26. september i lokalerne på Ellegaardvej.

De lokale verdensmålseksperter

SwipBox er en af de virksomheder, som allerede har gode erfaringer med at arbejde med FN’s verdensmål.

Artiklen fortsætter under annoncen

For eksempel fokuserer de meget på målet om ansvarligt forbrug og produktion, og derfor er SwipBoxs pakkebokse blandt andet produceret af genbrugt aluminium. Derudover kan boksene nemt skilles i komponenter og genbruges på nye måder, skriver Sønderborg Vækstråd.

I virkeligheden er brugen af verdensmålene i sin forretning ikke raketvidenskab, men kan være små håndtag at skrue på for at blive mere bæredygtige – og her kan verdensmålene være gode pejlemærker til at forstå, hvor man kan sætte ind.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samme opfattelse deler direktør for Sønderborg Vækstråd, Michael Hamann:

”Verdensmålene er ikke mystiske eller højtravende, langt hen ad vejen er det sund fornuft og ordentlighed, som allerede bliver praktiseret i de fleste virksomheder. Men verdensmålene har i den grad fået momentum. Det har skabt et fælles sprog for alle, som virksomheder, offentlige og almindelige mennesker forholder sig til og har en mening om. Verdensmålene bliver derfor meget vigtige for Sønderborgs virksomheder i forhold til at sikre den fortsatte vækst og blive set som en attraktiv samhandelspartner og arbejdsplads.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Bliv klædt på til selv at skabe vækst med verdensmålene

Den 26. september inviterer Sønderborg Vækstråd, Erhvervshus Sydjylland og CLEAN din virksomhed til temadag om, hvordan du selv kan bruge verdensmålene til at skabe vækst.

For tænk hvis man kunne gentænke dine produkter, så de fik en længere levetid?

Eller hvad hvis dét at bruge verdensmålene aktivt kunne skabe en tættere relation til dine kunder, så de ikke vælger dine konkurrenter næste gang?

Artiklen fortsætter under annoncen

Eller noget helt tredje?

Fra kl. 12-17 bliver du introduceret til, hvordan du kan bruge verdensmålene som løftestang til vækst – og høre inspirerende oplæg om, hvordan andre lokale virksomheder allerede har gjort det samme – blandt andre SwipBox, Maacks, Eegholm og Fiqtiv.

Dagen sluttes af med netværk og bobler

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Politik, Sønderborg

Placeringen af cykelsti fra Nybøl til Broager er godkendt

7. december 2022 Politik

På Teknik-, By og Borgerudvalgets møde tirsdag. kunne vi endelig godkende linjeførelsen på cykelstien Nybøl – Broager fra rundkørslen i Nybøl til lyskrydset i Broager. Det betyder også, at vi nu skal i dialog med berørte lodsejere, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. “Den del af cykelstien, som går gennem Nybøl, bliver i første om […]

Læs mere...