Visselulles Have skal indvies af Aase Nyegaard

20. juni 2019 Kultur

Sidste år blev et lille hjørne på Søndergade i Sønderborg forvandlet til en fin have, og Sønderborg Kommune udskrev samtidig en konkurrence for at finde et navn til haven. Der kom hele 552 forslag! Nu er haven klar med skilte, buske, blomster og bænke, og der inviteres derfor til en lille indvielse.

Indvielsen er fredag den 28. juni klokken 15, skriver Sønderborg Kommune

”Med den store interesse, der var for navnekonkurrencen, så regner jeg med, at rigtig mange har lyst til at komme til indvielsen. Også selv om man selvfølgelig kan gå ned og se og sætte sig i haven hver dag. Jeg tænker med enorm glæde tilbage på den dag, da vi i dommerkomiteen sad og skulle finde et navn på baggrund af borgernes forslag. Der var 552. At der så blandt navnene var det helt rigtige forslag, så vi nu har en Visselulles Have til minde om en stærk Sønderborg-kvinde, det er jo bare fint”, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun holder en lille tale i forbindelse med indvielsen, ligesom kommunen byder på en vand at starte weekenden på.

Det er Reimer Clement, som bor på Nordals, der har foreslået navnet Visselulles Have.

Reimer Clement er tipoldebarn af Anne Louise Caecilie Rosette Clausen, der blev født, voksede op og havde sit korte voksenliv i Søndergade. Hendes kælenavn var Visselulle.

Visselulle voksede op til at blive en for den tid helt usædvanlig høj kvinde – omkring 190 cm og dertil stærk som en okse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun blev havnearbejder i et miljø, som ellers var domineret af mænd, og hun blev gift med en kollega. Historien er, at hun fik sit kæle-/øgenavn, fordi hun på lønningsdage hentede sin berusede mand på det nærmeste værtshus, smed ham over sin skulder og “visselullede” ham hjem til Søndergade 20, hvor han blev lagt i seng.

Visselulles arbejdsomme liv endte brat, da hun som kun 37-årig faldt om i kirken med et hjertestop midt under et af sine tre børns konfirmation.

Sønderborg har en gang tidligere navngivet noget til minde om den stærke kvinde, da en havnekran i 1974 fik navnet “Visselulle”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et smukt navneskilt samt en informationstavle, der fortæller om Visselulle og dermed baggrunden for havens navn, er fremstillet og afsløres i forbindelse med indvielsen af haven den 28. juni.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Erhverv, Sønderborg

Bitzer Electronics gør grøn omstilling nemmere for medarbejderne

10. december 2022 Erhverv

Bitzer Electronics har installeret ladestandere, så medarbejdere og gæster har mulighed for at lade deres el- eller hybridbil imens de er på arbejde eller besøg og det har flere effekter end blot én. Det skriver ProjectZero. Virksomheden har tre 22kW ladestandere med to ladeudtag i hver, dermed seks lademuligheder og en af medarbejderne der både […]

Læs mere...