VM: Thomas Kjer Olsen fra Sønderborg er nu nummer to

21. maj 2019 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Årets 11. og 12. afdeling i kampen om verdensmesterskabet i motocross blev i denne weekend afviklet på Agueda banen i Portugal.

Sønderborgs Thomas Kjer Olsen leverede en flot opkørsel i dagens første heat, hvor han var nummer fire fra start i det 36-mand store felt, men i løbet af det 35 minutter lange heat fik han sig kæmpet frem til 2 pladsen, mens det var den regerende verdensmester, Jorge Prado, Spanien, der fik en ‘start til mål-sejr’ og belgieren Jago Geerts besatte 3 pladsen., skriver Thomas Kjer Olsens stab.

Spændingen var stor frem til dagens 2. heat, hvor der nu kun var 3 point fra den VM førende Thomas Kjer Olsen og ned til Jorge Prado på den samlede VM stilling.

Men danskeren fik en dårlig start i 2. heat, og helt nede fra en 10. plads måtte han i gang med at kæmpe sig op igennem heatet, mens at Prado var 2´er. Men med stærk vilje og koncentration, fik Olsen i løbet af heatet kæmpet sig frem på 4. pladsen, kun 12 sekunder efter vinderen, mens at Prado vandt heatet, med tyske Henry Jacobi på 2. pladsen.

Dagens samlede resultat

Hermed blev Thomas Kjer Olsen samlet 2’er – med 40 point – i det Portugisiske Grand Prix, mens Prado, blev samlet vinder – med 50 point – og med Michell Evans, Australien blev samlet 3’er med 38 point