Whisleblower-ordninger virker efter hensigten

28. juli 2014 Erhverv

Omkring hver fjerde af landets store eksportvirksomheder har nu ifølge Jyllands-Posten en whistleblowerordning, hvor ansatte og måske udenforstående kan anmelde ting, de synes er forkerte, ulovlige eller på anden vis problematiske.

Når ansatte fortæller om fejl og mangler, kan der hurtigt gribes ind.

Når ansatte fortæller om fejl og mangler, kan der hurtigt gribes ind.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Efter min opfattelse er der relativt mange blandt de større virksomheder, der har en ordning. Det er jo blandt de større virksomheder, de hører hjemme, siger Michael Gøtze.

Han har især fulgt udviklingen inden for de offentlige whistleblowerordninger, og hans indtryk er, at det går noget langsommere end inden for det private – i den forstand bekræfter Wilkes undersøgelse det billede.

Socialtilsyn Syd, der fornylig er blevet kontaktet anonymt af medarbejdere fra Alssund Børne- og Ungdomscenter og her viste det sig, at der er fejl og mangler, som kommunen har fået besked om at få styr på.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg kan man også anonymt angive f.eks. naboen, hvis der snydes med offentlige tilskud eller kontanthjælp.

Ordningen virker

Det fremgår af Wilke-målingen, at whistleblowerordningen virker.

Hver femte af de største virksomheder siger, at den har afsløret adfærd, der var ulovlig eller i konflikt med interne regler.

En af de virksomheder, der længe har haft en whistleblowerordning, er medicinkoncernen Novo Nordisk, der hvert år får omkring 100 henvendelser fra de i alt omkring 40.000 ansatte.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der kommer mange relevante informationer frem, og det har absolut haft konsekvenser, siger Kim Bundegaard, der er ansvarlig for ordningen i virksomheden.

Henvendelserne har ført til alt fra reprimander over fyringer til politianmeldelser

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2021 Broager, Samfund

Foreningen Broagerland 3.0 er blevet til virkelighed

27. september 2021 Broager

Med stiftelsen af Foreningen Broagerland 3.0 forleden, kom vi et stort skridt nærmere en realisering af projektet. Sikken et fremmøde og sikken en interesse for projektet, knap 50 personer mødte op, skriver initiativtagerne. Der var endda et par familier fra Flensburg-området som deltog. De havde fået kendskab til projektet ved et arrangement hos Sønderborg Tilflytterservice. […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49