Woodsculptures genforeningsskulptur skal stå i Gråsten

23. januar 2020 GF2020

Planerne med den næste udgave af WoofSculpture Festival i Sønderborg er lagt fast – og naturligvis spiller kunstværkerne ind i Genforeningen.

“Der skal laves en skultur, som består af to heste. De skal stå på en ‘grænse’ og kigge hver sin vej”, siger Finn Johansson fra Uwe Wolffs Fond, der står bag festivallen. Han tilføjer, at det bliver sådan, at man kan sætte sig op på hestene.

“Det er Kestutis Krasauskas fra Litauen, der bliver projektleder og det er også ham, der har lavet skiltsen til det kommende værk. Udfordringen var at finde kunstnere, der har mod på at være med til at lave en bunden opgave, men det lykkedes. Der kommer en tysk kvinde og en mand fra Litauen og fire elever fra afgangsholdet på Berufsfagschule Holzbild Hauereie”, siger Finn Johansson til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den danske kunstner, der er inviteret, er Finn Rune, som har været en del af WoodSculptureholdet flere gange.

Søndag den 14. juni trækker kunstnerne i arbejdstøjet og det er muligt for alle og enhver at følge deres indsats, når de saver, hamrer og sliber på træstammerne, der stilles op på Slotskajen ved Sønderborg Slot.

“Der skal laves seks enheder og når de sættes sammen, så skal alting passe sammen”, siger Finn Johansson.

Får plads i Gråsten

WoodSculpture-værket får en plads i Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vores valg blandt ansøgerne faldt på Gråsten Forum, som har lovet at finde en plads, som de stiller skulpturen op på mandag den 22. juni”, siger Finn Johansson.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...