Woodsculptures genforeningsskulptur skal stå i Gråsten

23. januar 2020 GF2020 Skrevet af: Ole Kæhler

Planerne med den næste udgave af WoofSculpture Festival i Sønderborg er lagt fast – og naturligvis spiller kunstværkerne ind i Genforeningen.

“Der skal laves en skultur, som består af to heste. De skal stå på en ‘grænse’ og kigge hver sin vej”, siger Finn Johansson fra Uwe Wolffs Fond, der står bag festivallen. Han tilføjer, at det bliver sådan, at man kan sætte sig op på hestene.

“Det er Kestutis Krasauskas fra Litauen, der bliver projektleder og det er også ham, der har lavet skiltsen til det kommende værk. Udfordringen var at finde kunstnere, der har mod på at være med til at lave en bunden opgave, men det lykkedes. Der kommer en tysk kvinde og en mand fra Litauen og fire elever fra afgangsholdet på Berufsfagschule Holzbild Hauereie”, siger Finn Johansson til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den danske kunstner, der er inviteret, er Finn Rune, som har været en del af WoodSculptureholdet flere gange.

Søndag den 14. juni trækker kunstnerne i arbejdstøjet og det er muligt for alle og enhver at følge deres indsats, når de saver, hamrer og sliber på træstammerne, der stilles op på Slotskajen ved Sønderborg Slot.

“Der skal laves seks enheder og når de sættes sammen, så skal alting passe sammen”, siger Finn Johansson.

Får plads i Gråsten

WoodSculpture-værket får en plads i Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vores valg blandt ansøgerne faldt på Gråsten Forum, som har lovet at finde en plads, som de stiller skulpturen op på mandag den 22. juni”, siger Finn Johansson.

22. februar 2024 Augustenborg, Politik

Kommunen skal finde en der vil købe en del af Augustenborgs tidligere rådhus

22. februar 2024 Augustenborg

For at sikre lægedækning i Augustenborg fremadrettet, vil parterne bag budgetaftalen have lavet et attraktivt sundhedshus i det gamle rådhus i Augustenborg, som i dag huser Kunstværket. Med valget af det tidligere Rådhus til et kommende Sundhedshus, bliver en del af bygningen overflødig, fordi sundhedshuset kan rummes i det gamle rådhus uden de sidebygninger, der […]

Læs mere...