Workshop skal vise vejen til pengene til energirigtig klimaomstilling

18. september 2019 Erhverv

På en workshop i Alsion den 26. september sætter ProjectZero fokus på, hvordan vi sikrer finansieringen til energieffektiviseringer.

Det er den anden i rækken af ActNow-workshops. Den første blev holdt i januar og var med fokus på strategiske energiplaner, energistyring og energieffektivisering – nu tager gælder det næste skridt.

Workshoppen har også denne gang fokus på ejerboliger, boligforeninger og offentlige bygninger.

På workshoppen præsenteres oplæg, der vil inspirere deltagerne til efterfølgende gruppe-drøftelser med et mål om at finde de ”best practice” eksempler, der skaber effekt og resultater.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er helt specielt at få taget beslutninger om energieffektiviseringer i boligforeninger, fordi det er lejerne, der bestemmer. Er der ikke et flertal for en energirenovering i de enkelte afdelinger, så bliver de ikke lavet”, siger Henrik Bielefeldt fra ProjectZero.

“Det betyder, at boligforeningens administration skal rundt til håndværkere og aftale priser på opgaver og huske at sige, at selvom der skal laves beregninger og mange andre ting, så er det ikke sikkert, det bliver til noget”, siger Henrik Bielefeldt til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bedre priser

Kan man få en bedre pris på for eksempel solceller, hvis der er mange, der går sammen om at købe dem – og kan der forhandles en bedre pris for opsætningen, hvis flere boligejere går sammen?

I mange virksomheder er lysten til at energirenovere stor.

“Her er udfordringen nogle gange at finde pengene”, siger Henrik Bielefeldt og det er de mange udfordringer, der skal vendes og drejes i workshoppen.

Læs mere om workshoppens oplægsholdere og andre ting  HER på LINKET

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...