X-bunker: Udstillingen viser socialt bosted i Varde

5. november 2018 Kultur

I forbindelse med udstillingen Gammel Vardevej – interiørbilleder fra et socialt bosted som i øjeblikket vises i X-bunkeren i MultiKulturhuset, guider Eva Merz publikum rundt i sin udstilling onsdag den 21. november kl. 17.00 – 18.30 og med et efterfølgende lysbilledforedrag. Der er desuden en præsentation af projekter udført i Skotland, hvor hun stiftede det kunstneriske kollektiv New Social Art School.

Eva Merz er lige dele dokumentarist og konceptkunstner, skriver X-bunker.

I mange år har hun arbejdet med social intervention i form af udforskninger af det sociale rum. Hun har stillet sit kamera og sit reflekterende og kritiske jeg i de udstødtes tjeneste.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med udstillingsprojektet ‘Gammel Vardevej – indefra’ giver Eva Merz os et anderledes og fascinerende kig ind bag murene i det udsatte boligområde. Hun har gennem flere år haft sin gang i bebyggelserne på Gammel Vardevej, opbygget relationer og vundet beboernes fortrolighed.

Denne fortrolighed har givet hende adgang til lejlighederne og livet bag facaderne. Med en særlig indlevelse i sine motiver, men samtidig et nøgternt og stringent udtryk, har hun registreret de individuelle liv i de ellers identiske etværelses lejligheder. De beboere, som har inviteret Merz indenfor, er selv fraværende, og fotografierne er mennesketomme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er således alene sporene af den hverdag, som leves bag facaderne, vi præsenteres for.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. august 2022 Politik, Sønderborg

Unibrew og ReKom gør klar til gadefest ved havnefronten

8. august 2022 Politik

Gadefest Tour er et initiativ fra Royal Unibrew og ReKom Group og konceptet transformerer midlertidigt gaderummet til et pulserende fællesskab, hvor der er plads til store som små armbevægelser. Det ændrer rammerne for hvordan borgerne oplever samt bruger byen og dens rummelighed. Det er et åbent event, der er gratis at deltage i, skriver Unibrew […]

Læs mere...