ZERObutik udmærkelser på Sønderborg Handels generalforsamling

26. marts 2019 Erhverv

Der blev uddelt to udmærkelser til to medlemsbutikker af Sønderborg Handel på den årlige generalforsamling. Butikkerne fik deres udmærkelser for deres fokuserede og målrettet arbejde med at understøtte ProjectZero visionen om, at Sønderborg-området skal blive CO2-neutralt i 2029.

Brugsforening for Als og Sundeved fik tildelt udmærkelse for deres energibevidsthed og ansvarlighed i den lokale brugsforenings 15 butikker, hvor flere allerede har fået tildelt guld-diplomer og det var salgschef Karsten Hansen, der modtog en kurv til medarbejderne:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi lavede en strategi tilbage i 2016, hvor vi ville spare 20 procent af vores samlede energiforbrug og derfor er vi meget glade for samarbejdet med ProjectZero og derfor har vi også valgt, at fortælle vores kunder, at vi støtter op om ProjectZero-visionen, blandt andet i vores annoncering og markedsføring, hvor vi har ProjectZero-logoet med”, sagde Karsten Hansen blandt andet i sin takketale.

Der var også udmærkelse til Jutta Sko, som med deres el-spareindsatsen er med helt fremme, hvilket har givet et guld-diplom ligesom der også var rosende ord til de fire elektrikerfirmaer, der har været med til at rådgive og inspirere butikkerne til blandt andet at skifte til LED-belysning.

Artiklen fortsætter under annoncen

ProjectZeros ZERObutik-program er flere gange blev fremhævet med priser og anerkendelser, blandt andet i efteråret 2018, hvor Sønderborg Kommune vandt EU´s fornemme pris ’Covenant Cities in the Spotlight’. Senest har Det Økologiske Råd lavet en film om ZERObutik-programmet, som skal inspirere andre byer til lignende indsatser.

ZERObutik programmet fokuserer på el- og varmebesparelser og den relaterede CO2-udledning med afsæt i, at når butikken sparer energi, spares der penge, ressourcer, vedligeholdelse og bidrag til den lokale klimaomstilling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere end 150 butikker i Sønderborg deltager i ZERObutik og ambitionen er, at få alle områdets cirka 300 butikker til at blive ZERObutik med grønne certifikater.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...