Zonta holdt en herlig jubilæumsfest i Sønderborg Slot

8. november 2019 Sønderborg

Fredag aften vrimlede det med kvinder i Riddersalen på Sønderborg Slot, hvor Zonta fejrede sit 100 års jubilæum med en aften i velgørenhedens tegn.

Aftenen begyndte med en velkomstdrink og fløjtespil med ingen mindre end Jorunn Solløs og Bettina Zielke fra Sønderjyllands Symfoniorkester, som kort tid efter skulle sidde i Alsion og spille sammen med alle de andre i Sønderjyllands Symfoniorkester.

Kort efter gæsterne var gået til bords for at nyde at tapasmenu fra Jonas Keller, der har Keller og Co, kunne de opleve en uropførelse på et musikstykke, der blev fremført af Nicky Bendix på flygel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Wohlenberg havde sat en lille bar op – og i den kunne der blandt andet købes gin og tonic – og halvdelen af indtægten giver Wohlenberg tilbage til Zonta.

Spændende oplæg fra Natasha Al-Hariri

Zonta er en velgørenhedsforening, som løber penge op og donerer dem til projekter, der hjælper kvinder. Og derfor var det oplagt, at aftenens hovedtaler var Natasha Al-Hariri, som er direktør i Dansk Flygtningehjælps Ungdom.

“Min far og mor fik mig, da de var på flugt mod Danmark. Af en eller anden grund var de mellemlandet i Holland, hvor jeg blev født”, sagde Natasha Al-Hariri og fortalte videre, at familien – efter en kort tid i Sandholmlejren – blev placeret i Gentofte.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Mine forældre, min bror og jeg fik rigtig god hjælp – vi kom ud i foreninger og hjem til folk. Folkeskolen var et perfekt sted for min integration”, sagde Natasha Al-Hariri. Hun føler, hun blev opfattet som en, der er som alle de andre – bare med lidt mørkere hud.

“Det kendetegner et samfund med overskud”, sagde hun.

Senere i livet opdagede hun diskrimination og racisme.

“Den slags eksisterer også i Danmark. Men hvorfor skal andre bestemme, hvornår man er god nok?”.

Fra salen blev der spurgt, hvad såkaldt almindelige danskere kan gøre for at hjælpe en flygtning.

“Alle har brug for en ven, så ring på døren hos en flygtning. Måske er du den eneste, der har ringet på i den uge – eller endnu længere”, sagde Natasha Al-Hariri.

Ren hygge

Efter aftenens tale, blev alting mere muntert – og der blev lagt ud med Marie Ottesen, der i sommer fik et studielegat fra Zonta til et sangstudie.

“Jeg drømmer om at blive operasanger og går lige nu på Sønderborg Musikskole, hvor jeg håber at blive dygtig nok til at slippe ind på konservatoriet”, sagde Marie Ottesen og gav en prøve på sit talent.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at sikre en rigtig god og munter stemning inden aftenens bankospil, hvor der skulle spilles om flotte, donerede præmier, kom de bosniske folkedansere ind i Riddersalen og trådte ud i et par danse og herefter spillede Riggelsen & Steen, som også havde doneret deres tid til Zonta.

Trygheden blev sikret af to frivillige branmænd fra Hørup, der heller ikke ville have penge for at passe på alle kvinderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

Kommunen skal sikre at drikkevandsboringer er pesticidfri

1. december 2021 Politik

Alle kommuner skal gennemgå alle zoner omkring vandboringer inden udgangen af 2022 og sikre, at de friholdes for pesticider. For at nå i mål med dette krav har Teknik- og Miljøudvalget givet forvaltningen lov til at udstede påbud til ejere af jord omkring boringerne. ”Det handler i bund og grund om at beskytte vores drikkevand. […]

Læs mere...