10 måneders fængsel for menneskesmugling

23. oktober 2015 112

En 49-årig tysk statsborger blev torsdag eftermiddag ved Retten i Sønderborg idømt ti måneders fængsel for menneskesmugling. Samtidig blev han udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Foto: Ole Kæhler

Foto: Ole Kæhler

Artiklen fortsætter under annoncen

Manden blev dømt for, at han den 25. august hjalp 18 irakiske statsborgere med at rejse i Danmark. Han blev standset i en lejet autocamper med de mange mennesker under en kontrol ved den dansk-tyske grænse.

I autocamperen fandt politiet også 6000 euro.

En enig domsmandsret fandt manden skyldig i menneskesmugling under særligt skærpende omstændigheder efter straffelovens paragraf 125a. Retten fandt, at mandens handlinger var sket som led i organiseret og systematisk menneskesmugling. Retten lagde ved udmålingen af straffen også vægt på antallet af illegale.

Den tiltalte nægtede sig skyldig og ankede dommen til Landsretten.

Han skal sidde i varetægt indtil appelsagen behandles.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. maj 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg-virksomheden Niko gør klar til grønne investeringer

16. maj 2021 Erhverv

Niko, der leverer produkter som bidrager til reducering af CO2-udledning fra boliger og virksomheder gennem blandt andet styring af lysforbruget, sætter nu ekstra fokus på Nikos egen CO2-udledning og har nu igangsat arbejdet med at finde mulige CO2-reduktioner og grønne investeringsmuligheder. “Vi har tidligere optimeret vores forbrug for at spare på vores CO2-udledning, men tiden […]

Læs mere...