10. marts bliver direktør Paul Yde Knudsen 60 år

5. marts 2021 Samfund

Opvokset på Ulkebølgård i Sønderborg var det helt naturligt, at Paul Yde Knudsen fik en landbrugsuddannelse på Dalum Landbrugsskole for efterfølgende at blive bestyrer for Sønderborg Kommunes landbrug i perioden 1985 til 1998.

Men her hører det naturlige op, for Paul Yde Knudsen hører til de mennesker, der aldrig kan holde sig i ro, men hele tiden ser nye muligheder. Han har et veludviklet iværksætter-gen og evner at spotte nyde tendenser i samfundet og se muligheder for at gøre en god handel. Han evner den sjældne kunst ‘at sælge ved at lytte’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sideløbende med ansættelsen i Sønderborg Kommune dannede Paul Yde Knudsen og hustruen Tina i 1988 Kær Teltudlejning og var med til at skabe grundlaget for de årlige ringriderfester på Kær. Udover at udleje telte og alt øvrigt udstyr til både små og store fester stod Paul Yde Knudsen også ofte for det totale arrangement inklusiv catering.

Efter 22 år solgte han teltudlejningsforretningen og overtog halvdelen af firmaet Waterless, der var startet af Hans Tjørnelund. Firmaet har med succes specialiseret sig i handel med vandfrie urinaler og lugtspærrer, der hindrer lugt i at trænge op fra gulvafløb. De afsættes i Danmark og eksporteres til store dele af Europa.

Artiklen fortsætter under annoncen

Paul Knudsen og Hans Tjørnelund kan i dag med rette kalde sig serieiværksættere.

Sammen har de udviklet konceptet bag Flytteboxen, der med afdelinger i Sønderborg, Broager, Bolderslev og Vamdrup på få år har opnået en position, som Sønderjyllands største udlejer af depotrum til opbevaring for både private og erhvervsliv.

Området ved Dybbøl Banke er Sønderborgs største turistattraktion og derfor har makkerparret Paul og Hans også gang i firmaet Outdoor Tours. Her kan gæster på Segways komme på guidede ture i Skanserne og få fortællingen om slaget i 1864 og Genforeningen i 1920.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da Mette Frederiksen den 11. marts 2020 lukkede landet ned, så de omstillingsparate iværksættere nye muligheder. Dagen efter begyndte de at levere Coronagodkendt hånddesinfektion til både detailhandlen og til private.

“Vi fik hurtigt succes og har udviklet nye dispensere, der via en app giver kunden information om antal brugere, og hvornår dispenseren skal fyldes. Den information kan også være med til at øge hygiejnen på offentlig tilgængelige toiletter og danne baggrund for at ændre de eksisterende rengøringsmønstre”, siger Paul Yde Knudsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sideløbende med de mange erhvervsaktiviteter har Paul Yde Knudsen fået tid til at varetage ledende positioner i både Round Table og Rotary samt i landets største brugsforening, Brugsforeningen for Als og Sundevej.

 

Den sparsomme fritid tilbringes gerne på mountainbike, på golfbanen eller i badmintonhallen. På 24. år mødes Paul og nogle venner med jævne mellemrum gerne til et godt glas vin i en lille eksklusiv vinklub.

 

Megen af inspirationen til både professionelle og private aktiviteter henter Paul uden for landets grænser. De senere år har USA, Asien og Australien været mål for rejseaktiviteten. Coronasituationen har dog i år betydet, at sommerferien går til Sjælland med campingvognen på slæb – måske kaster den tur også en idé eller to af sig.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...