100.000 kroner fra Sydbank til Sønderjysk Forsøgsscene

10. september 2019 Kultur

Tirsdag overrakte Sydbanks områdedirektør, Laurids Kudsk, den store check på 100.000 kroner til formanden for Sønderjysk Forsøgsscene, Ole Nilum. Den flotte donation til Egnsspillet 2020 ”Grænsedragning” blev overrakt i Søgårdlejren. Her har egnsspillet premiere den 13. juni 2020 og det spilles i alt seks gange i en helt enestående kulisse, med Søgård Sø som scenebaggrund. Det er de seks sønderjyske amatørteatre og Det lille Teater i Flensborg, der står bag Genforeningsspillet “Grænsedragning”.

”Stykket bliver til i et samarbejde hen over de sønderjyske kommunegrænser og på tværs af den dansk-tyske grænse. Både samarbejdet i hele det Sønderjyske område og det vigtige tema, som forestillingen handler om, er et stærkt initiativ. Derfor støtter vi meget gerne, så forestillingen kan blive en success”, siger Laurids Kudsk i en pressemeddelelse.

”Grænsedragning” er et stort anlagt egnsspil, hvortil der skal bruges ca. 50-60 amatørskuespillere, musikere, lyd- og scenefolk, der rekrutteres fra hele Sønderjylland. Handlingen i egnsspillet foregår i tiden før og efter genforeningen og sætter fokus på de menneskelige konsekvenser af en ny grænse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter Tyskland tabte Første Verdenskrig blev det i Versaillestraktaten bestemt, at befolkningen i Nord- og Sydslesvig ad to omgange den 10. februar og den 14. marts 1920 kunne stemme om, hvorvidt de ville høre til Danmark eller Tyskland. Grænsen mellem de to lande, som vi kender den i dag, blev tegnet på baggrund af afstemningerne og Sønderjylland blev genforenet med Danmark i 1920.

”Vi er meget glade for denne flotte donation. Den bidrager til, at vi kan planlægge og gennemføre et så stort egnsspil som ”Grænsedragning” med så mange medvirkende, både på og bag scenen”, siger formand for Sønderjysk Forsøgsscene, Ole Nilum.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...