100.000 underskrifter imod kyst-byggeri

21. august 2015 Sundeved

Den nye Venstre-regering har – med Dansk Folkeparti og Konservative – foreslået lempelse af reglerne for byggeri ved kysterne.

DN går imod byggeri ved danske kyster.

DN går imod byggeri ved danske kyster.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men planerne får ikke opbakning hos hele befolkningen. 100.000 har nu skrevet under på Danmarks Naturfredningsforenings (DN’s) underskriftsindsamling mod regeringens byggeplaner.

“Jeg håber, at de mange underskrifter kan få politikerne til at indse, at byggeri ved kysterne ikke er vejen frem”, siger præsident i DN, Ella Maria Bisschop-Larsen, i en pressemeddelelse.

38 ansøgninger om at bygge på kysterne er i øjeblikket ved at blive behandlet af en arbejdsgruppe med deltagere fra fire ministerier. Miljøministeriet er med, men Erhvervs- og Vækstministeriet sidder for bordenden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forslaget skal vende den negative udvikling i dansk kystturisme.

Ifølge DN er de 100.000 underskrifter den største underskrifts-indsamling i Danmark siden protesterne mod salget af Dong.

Underskriftsindsamlingen startede i maj i år, men DN har lige fra starten kæmpet stærkt for bevarelsen af den strandbeskyttelseslinje, der siden 1937 har gjort det forbudt at bygge tættere end 300 meter på kysten.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. august 2022 Politik, Sønderborg

Unibrew og ReKom gør klar til gadefest ved havnefronten

8. august 2022 Politik

Gadefest Tour er et initiativ fra Royal Unibrew og ReKom Group og konceptet transformerer midlertidigt gaderummet til et pulserende fællesskab, hvor der er plads til store som små armbevægelser. Det ændrer rammerne for hvordan borgerne oplever samt bruger byen og dens rummelighed. Det er et åbent event, der er gratis at deltage i, skriver Unibrew […]

Læs mere...