100.000 underskrifter imod kyst-byggeri

21. august 2015 Sundeved

Den nye Venstre-regering har – med Dansk Folkeparti og Konservative – foreslået lempelse af reglerne for byggeri ved kysterne.

DN går imod byggeri ved danske kyster.

DN går imod byggeri ved danske kyster.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men planerne får ikke opbakning hos hele befolkningen. 100.000 har nu skrevet under på Danmarks Naturfredningsforenings (DN’s) underskriftsindsamling mod regeringens byggeplaner.

“Jeg håber, at de mange underskrifter kan få politikerne til at indse, at byggeri ved kysterne ikke er vejen frem”, siger præsident i DN, Ella Maria Bisschop-Larsen, i en pressemeddelelse.

38 ansøgninger om at bygge på kysterne er i øjeblikket ved at blive behandlet af en arbejdsgruppe med deltagere fra fire ministerier. Miljøministeriet er med, men Erhvervs- og Vækstministeriet sidder for bordenden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forslaget skal vende den negative udvikling i dansk kystturisme.

Ifølge DN er de 100.000 underskrifter den største underskrifts-indsamling i Danmark siden protesterne mod salget af Dong.

Underskriftsindsamlingen startede i maj i år, men DN har lige fra starten kæmpet stærkt for bevarelsen af den strandbeskyttelseslinje, der siden 1937 har gjort det forbudt at bygge tættere end 300 meter på kysten.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om ophævelse af fælles forældremyndighed

24. juni 2021 Samfund

Kære Brevkasse, Jeg har to drenge på 6 og 8 år med min ekskone. Vi har fælles forældremyndighed, og hun har bopælen på begge børn. Der har altid været et højt konfliktniveau, og vores samarbejde fungerer bare ikke. Børnenes mor overholder næsten ingen af de aftaler, som vi indgår med hinanden, herunder vedrørende samvær, og […]

Læs mere...