100 år med pølsevogne – Jesper Sørensen har været med i de 25

18. januar 2021 Erhverv

Tirsdag den 18. januar 1921 blev der solgt varme pølser med brød fra i alt seks mobile pølsevogne og siden bredte pølsevognene sig til resten af landet. Og Jesper Sørensen, der har sin pølsevogn på Jernbanestien i Sønderborg, har langet pølser ud til kunderne i godt 25 af de 100 år.

Hos Jesper finder du et varieret udbud med alt det, der hører til en rigtig pølsevogn.

“Min far har haft pølsevogn på Hilmar Finnsens Gade og så var der ‘Ligvaskeren’, der købte sin svigerfars pølsevogn ved posthuset i 1958. Hans efterfølger købte jeg vognen af den 7. oktober 1995”, siger Jesper Sørensen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har altså været med i 25 procent af de 100 år, der har været pølsevogne i Danmark. Det ville jeg gerne have fejret, men Coronaen kom i vejen”, siger Jesper Sørensen, som ikke er ramt af nedlukning.

“Jeg holder min forretning i gang, men der er ikke så mange kunder nu, hvor skoler, frisører og butikker er lukket ned. Jeg mærker også, at flere arbejder hjemmefra”, siger pølsemanden, der er vant til at få besøg af butiksansatte, når de har middagspause, af folk på vej til og fra indkøb, skoleelever og mange andre.

Artiklen fortsætter under annoncen

En del af forretningen er, at kunder kan leje en pølsevogn og byde på pølser ved en reception, et rejsegilde eller alt muligt andet.

“Og den del af min forretning står helt stille”.

Jesper Sørensen tager alligevel Corona-krisen med oprejst pande.

“Jeg holder min forretning i gang og min revisor ser på, om jeg kan få del i hjælpepakkerne”, siger han.

Storhedstiden for pølsevognen var i 1960erne og 1970erne, hvor omtrent 700 pølsevogne stod rundt omkring i landet.

I dag er antallet af vogne nede på lidt over 100.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. december 2021 Kultur, Sønderborg

Synnejysk stand-up i Alsion

2. december 2021 Kultur

Christoffer Brodersen og Kalle & Kloj – Lars Thiesgaard og Chresten Speggers – vender tilbage til Alsion med en ny udgave af ’En synnejysk eftermiddag’ søndag den 20. marts kl. 15.00 I første afdeling vil Christoffer Brodersen underholde med sine viser og sange – og får også besøg af en special guest star. Efter pausen […]

Læs mere...