12. september: El-bil-oplevelsen Tour de Flens

13. august 2015 REGIONALT

artefact Glücksburg, Sønderborg Forsyning og Klimapakt Flensburg inviterer alle interesserede – med eller uden bil – til femte oplæg af informationsturen: Rundt om elbiler.

Arrangørerne tager gerne imod tilmeldinger på ”www.tour-de-flens.eu”.

Rundturen på i alt 60 kilometer er ikke et væddeløb, hvor den hurtigste vinder. Ved dette løb går alle hjem med en sejr – ikke mindst naturen og miljøet, fordi hovedvægten bliver lagt på information og spændende oplevelser med velvarende energi og mobilitet – uden at forurene luften.

Artiklen fortsætter under annoncen

At teknologien for længst er blevet etableret i vores hverdag, var allerede tydeligt i sidste års Tour: 50 el-drevne køretøjer med mere end tredive forskellige typer viste den farverige vifte af elbiler, som strækker sig fra den ombyggede veteranbil eller Golf til slanke BMW og næsten visionære Tesla.

Antallet af køretøjer er støt stigende

“Det stigende antal danske deltagere i 2014 har glædet os rigtig meget. For dem plejer vores mellemstop på den tyske side af grænsen være meget spændende: I år besøger vi for første gang et biogasanlæg, der producerer el og varme – ikke kun fra majs og gødning – men også fra “Durchwachsenen Sylphie”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vil man høre mere om, hvad det er, kan man tilmelde sig til denne meget spændende ”Tur rundt om ideernes fjord” på www.artefact.de” eller ”tour-de-flens-eu”.

Lige så glædeligt er den store støtte, projektet oplever fra sponsorerne, navneligt Flensburger Stadtwerke, Flensburger Brauerei, EKSH Kiel og gp joule, som med deres engagement muliggør gennemførelse af turen den 12. september.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...