120.000 statsansatte kan blive lockoutet fra 10. april

7. marts 2018 Erhverv

På et pressemøde onsdag formiddag sagde innovationsminister Sophie Løhde, at regeringens modtræk til de faglige organisationers strejkevarsel er en omfattende lockout.

“De faglige organisationers strejke vil – måske allerede fra dag ét – lamme togtrafikken i Danmark. Og strejken rammer slagterierne, der ikke vil kunne få kontrolleret kød og altså ikke kan slagte”, sagde Sophie Løhde.

“DMI bliver også ramt af en eventuel strejke og det betyder, at lufthavne ikke kan få vejrvarsler”, siger ministeren.

Svarer igen

Regeringens plan er at svare igen med en omfattende lockout, der skal tømme de faglige organisationers strejkekaser hurtigst muligt.

“Vi sender 120.000 statsansatte hjem uden løn. Der er cirka 180.000 statsansatte og heraf er de 50.000 tjenestemænd, der ikke kan være en del af en konflikt”, siger Sophie Løhde.

Det betyder blandt andet, at gymnasielærere og undervisere på erhvervsakademier og universiteter bliver lockoutet.

Sophie Løhde forklarer, at uenigheden mellem organisationernes forhandlere og staten er løn og betalt spisepause.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har tilbudt en lønudligning hen over en årrække og der er ingen statslige arbejdspladser, der vil røre ved den betalte spisepause”, siger ministeren.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Ellen Trane Nørby bliver ny formand i Sønderborg Forsyning

8. december 2021 KV21

Venstres Ellen Trane Nørby tog ikke selv en udvalgsformandspost, da partiet konstituerede sig og det er der en god forklaring på. “Vi skal bruge vores mandater bedst muligt og derfor har jeg fået formandsposten i Sønderborg Forsyning. Det er en vigtig post, hvor jeg blandt andet vil være med til at sikre, at det kommende […]

Læs mere...