13 syddanske kommuner står sammen om Røgfri Fremtid

27. september 2018 REGIONALT
I Syddanmark er 13 ud af de 22 kommunerne med i partnerskabet Røgfri Fremtid, som Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag.
KKR Syddanmark opfordrer de resterende kommuner til at blive en del af partnerskabet

Rygning er den enkeltstående faktor, der påvirker folkesundheden mest negativt, både målt på sygelighed og dødelighed. En effektiv indsats for at nedbringe andelen af rygere betyder både fokus på forebyggelse af rygestart og hjælp til rygestop, skriver Kommunernes Landsforening.

Som partner skriver man under på at støtte visionen om en røgfri fremtid og tilslutte sig Røgfri Fremtid hovedbudskaber:

Børn og unge har ret til at vokse op uden røg, og sammen tage vi ansvar for, at det bliver muligt

Sammen vil vi skabe en røgfri fremtid, hvor flere børn og unge får bedre muligheder for at skabe sig et sund liv

Sammen vil vi sikre at færre ryger, så færre bliver syge af tobaksrøg.

Hele kroppen påvirkes af rygning

Ved rygning eller passiv rygning er det hele kroppen, der bliver påvirket af røgen. Dette hænger sammen med, at de stoffer og partikler, som optages fra røgen, bliver opløst i spyttet, hvorefter det synkes og træder ind i tarmsystemet. Herfra passerer det gennem mavetarmkanalen til blodet, hvorefter de skadelige stoffer transporteres rundt i hele kroppen. Stofferne kan ydermere trænge fra lungerne og over i blodet. Når de skadelige stoffer har nået blodet, bliver de transporteret ud til resten af kroppens organer, hvorved de kan yde skade i alle dele af kroppen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se mere om Røgfri Fremtid her: røgfrifremtid.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...