14. april 1864: Tyskerne skyder 4.708 kanonskud – danskerne kun 409

14. april 2022 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Onsdag aften erobrede preusserne de danske forposter foran skansernes venstrefløj. Tidligt i morges kl. 04 har danskerne så forsøgt at tilbageerobre det tabte terræn. En mindre styrke anført af premierløjtnanterne Grønlund og Thomsen sendes frem mod preusserne, men de mødes med heftig geværild, og forsøget mislykkes. De samlede tab for gårsdagen og morgenens sammenstød er for preusserne 42 mand og danskerne 118 mand.

I løbet af dagen har preusserne fortsat arbejdet med at anlægge den nye tredje parallel, hvorfra stormangrebet skal komme. Ligeledes har preusserne ufortrødent fortsat deres bombardement, som kun meget sparsomt er blevet besvaret fra de danske skanser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til gengæld afgiver de danske batterier på Als en livlig og til tider meget præcis ild. Det lykkes danskerne i flere omgange at bringe to af de preussiske til helt tavshed. To preussiske kanoner ødelægges, to preussiske artillerister bliver dræbt og en enkelt såres.

I alt afgiver danskerne 409 kanonskud mod preusserne, som for deres part sende over ti gange så mange granater afsted – sammenlagt 4.708.

De danske tab er herved 27 døde og 65 sårede.

Kilde: 1864 Live

14. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Markedsdage trækker folk til

14. juni 2024 Erhverv

Både i dag, fredag, og i morgen, lørdag, er der Markedsdage i SønderborgNYT, hvor der fredag eftermiddag var orkestre fra Musikskolen på scenen i Apotekerhaven. “Vi har sørget for et lille tog, så børn kan blive kørt en tur rundt i gaderne og der er highjumping ved Citykrydset. Og så er der forresten også musik […]

Læs mere...