14 elever har netop bestået akademifaget Borgerkommunikation

11. oktober 2017 Uddannelse

14 elever på kontorspecialet offentlig administration har netop bestået eksamen i akademifaget Borgerkommunikation, som drejer sig om effektiv kommunikation med borgere og brugere.

Faget omhandler offentlige virksomheders strategiske overvejelser i forbindelse med at vælge, hvorledes og hvordan kommunikation med borgere og brugere tilrettelægges og udføres fra strategi til det operationelle, skriver BC Syd i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Faget er meget relevant for eleverne på offentlig administration, også set i lyset af, at borgere og brugere har en høj forventning til, at offentlig kommunikation er målrettet den enkelte, både i skrift og tale.

Det er første gang, faget tilbydes på Business College Syd, og det gavner både eleverne og de offentlige virksomheder, som eleverne er ansat i, at kunne tilbyde valgfag på et højt fagligt niveau.

”Jeg har fået rigtig meget ud af forløbet. Man lærer at vurdere, hvem man står over for, dvs., hvem modtageren er, når man kommunikerer. Det har været meget brugbart for mig, og jeg vil overveje at videreuddanne mig til Statonom eller Kommunom”, siger Lotte Poulsen, der er kontorelev i Retten i Sønderborg.

Mia Bjerregaard Hansen, der er kontorelev i Sønderborg Kommune har også været meget tilfreds med faget:

”For mig har det været meget lærerigt. Jeg har en del borgerkontakt i mit daglige arbejde, og jeg har fået meget mere fokus på, hvor vigtigt det er, at kommunikationen bliver målrettet den enkelte borger for at undgå misforståelser.”

Kirsten Bielefeldt, elevansvarlig i Sønderborg Kommune, fortsætter:

”Sønderborg Kommune har fokus på kompetenceudvikling for ansatte i kommunen. De kontorelever, som vi uddanner med offentlig administration som speciale, skal vi give et fundament, så de bliver attraktive for vores organisation at få som fremtidige kolleger. Med et AU-fag i bagagen har eleverne taget første skridt ind i en Kommunom og forhåbentligt giver det eleverne lyst til at bygge videre på dette fundament.”

”Vi er glade for, at samarbejdet med Erhvervsakademi Dania gør det muligt for os at tilbyde akademifaget Borgerkommunikation til elever på vores kontorspeciale offentlig administration, som er med til at kickstarte elevernes mulighed for – efter en erhvervsuddannelse – at tage en hel akademiuddannelse – Kommunom eller Offentlig forvaltning”, siger teamleder Tove Lau Andersen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk