141 sønderborgensere valgte i 2020 at køre grønt i elbil

5. februar 2021 Samfund
Pressefoto
Pressefoto

Det er ikke kun i det ganske land at elbilerne nu ruller i stigende antal – men også i Sønderborg-området – hvor der i 2020 blev indregistreret 141 nye elbiler.

Det var en stigning på 125 procent i forhold til 2019 og det bragte antallet af elbiler i Sønderborg-området op på 322 biler ultimo 2020.

I forhold til det samlede antal solgte biler i 2020 udgjorde elbilerne  7,4 procent af salget mod 2,9 procent året før.

Ifølge de lokale bilforhandlere i Sønderborg-området er det klimabevidsthed, ProjectZero og områdets mange grønne virksomheder, som årsagen til at elbilsalget er stigende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Elbilen udgør i forhold til både klimaudfordringerne og fremtidens eldrevne energisystem, den mest effektive transportform for den individuelle transport, skriver ProjectZero.

I takt med at strømmen bliver 100 procent CO2-neutral, bliver elbilerne i deres drift også CO2-neutrale og elbilerne kan endvidere akkumulere og gemme strømmen i bilens batterier, og dermed blive en vigtig komponent for at stabilisere fremtidens intelligente energisystem.

Antallet af solgte plug-in hybrid biler- biler som kører på både el og fossile brændsler – blev næsten tredoblet i 2020 i forhold til salget i 2019.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Uddannelse, Sønderborg

Sundhedsudvalget har opdateret netværket Ungeliv

9. december 2022 Uddannelse

UngeLiv er en formaliseret netværksstruktur mellem Sønderborg Kommune og samtlige ungdomsuddannelser samt flere andre uddannelsesinstitutioner i kommunen. Netværket har eksisteret i forskellige versioner siden 2007 med det overordnede formål at fremme sundhed og trivsel for unge. Med uddannelsesinstitutionerne som arena hænger arbejdet med sundhed og trivsel tæt sammen med fastholdelse i uddannelse og reduktion af […]

Læs mere...