141 sønderborgensere valgte i 2020 at køre grønt i elbil

5. februar 2021 Samfund
Pressefoto
Pressefoto

Det er ikke kun i det ganske land at elbilerne nu ruller i stigende antal – men også i Sønderborg-området – hvor der i 2020 blev indregistreret 141 nye elbiler.

Det var en stigning på 125 procent i forhold til 2019 og det bragte antallet af elbiler i Sønderborg-området op på 322 biler ultimo 2020.

I forhold til det samlede antal solgte biler i 2020 udgjorde elbilerne  7,4 procent af salget mod 2,9 procent året før.

Ifølge de lokale bilforhandlere i Sønderborg-området er det klimabevidsthed, ProjectZero og områdets mange grønne virksomheder, som årsagen til at elbilsalget er stigende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Elbilen udgør i forhold til både klimaudfordringerne og fremtidens eldrevne energisystem, den mest effektive transportform for den individuelle transport, skriver ProjectZero.

I takt med at strømmen bliver 100 procent CO2-neutral, bliver elbilerne i deres drift også CO2-neutrale og elbilerne kan endvidere akkumulere og gemme strømmen i bilens batterier, og dermed blive en vigtig komponent for at stabilisere fremtidens intelligente energisystem.

Antallet af solgte plug-in hybrid biler- biler som kører på både el og fossile brændsler – blev næsten tredoblet i 2020 i forhold til salget i 2019.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...