15. Juni Fonden donerer penge til naturpleje på Kær Vestermark

7. juli 2020 Samfund

Nu har 15. Juni Fonden doneret 242.000 kroner til naturpleje på Kær Vestermark – Sønderborgs nye Center for Verdensmål. Pengene går til faciliteter, som dels sikrer gode vilkår for græssende kreaturer – og dermed områdets biodiversitet -og dels informerer områdets gæster om hvad der foregår i området.

Med donationen bliver det muligt at realisere et projekt, der taler direkte ind i Verdensmål 15, Livet på landet, som blandt andet handler om at beskytte, genoprette og støtte bæredygtig brug af økosystemer på land, fremme naturlige levesteder og biodiversitet med mere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kær Vestermark er med sin 134 hektar fredet areal en naturperle, som dog er præget af mange års ensartet drift med høhøst på græsmarkerne. Sønderborg Kommune er nu i gang med en naturplejeproces, hvor man prøver at efterligne de naturlige processer, så der i højere grad opnås en varieret natur med mange forskellige plante- og dyrearter.

”Det er en langvarig og krævende proces, og derfor er vi meget taknemmelige for donationen fra 15. juni Fonden. Donationen gør det muligt for os at etablere seks folde til kreaturer, ligesom der kommer handicapvenlige klaplåger mellem foldene, drivveje til kreaturerne og vandingssteder. Til gæsterne etableres der informationstavler og skilte, der fortæller og viser vej. Men først og fremmest glæder jeg mig over, at der allerede er kreaturer, som gør et godt stykke arbejde på Kær Vestermark, og at flere kommer til. De er skønne at se på, og så er de med deres blotte tilstedeværelse med til at sikre bedre livsvilkår og dermed konkret formidling af vores indsats for verdensmålene”, siger formand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, Charlotte Riis Engelbrecht, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Græsning frem for høhøst er en mere naturlig måde at sikre lysåbne levesteder for planter og dyr. Kreaturernes trampen skaber en ujævn jordoverflade, hvor mange forskellige planter trives. De seks folde placeres på 35 hektar af den mest værdifulde natur på Kær Vestermark. Efterhånden som biodiversiteten har fået fodfæste her, er det meningen, at den skal brede sig til hele Center for Verdensmål.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Kultur, Gråsten

Se nogle af de steder hvor der fejres Sankt Hans

23. juni 2021 Kultur

Du kan fejre Skt. Hans på Fluepapiret i Sønderborg, hvor Michael Vogensen spiller musik fra klokken 17:30 og klokken til klokken 19:30 er det bandet ‘Gør det noget’, som skal spille. Klokken 19 dukker Ballonklovnen Finn op og laver sjove ballondyr til børn og barnlige sjæle. “Klokken 20 bliver bålet tændt og jeg fortæller ikke, […]

Læs mere...