155 børn skal med i bevægelsesugen ‘Hej skal vi lege?’

5. oktober 2020 Samfund
Skildpadderæs. Foto: bObles
Skildpadderæs. Foto: bObles

Åkandehop, skildpadderæs og slalomleg. Det er blot nogle af de lege, som 155 børn fra Sønderborg Kommune skal prøve kræfter med, når de fra i dag tager del i bevægelsesugen ‘Hej skal vi lege?’. 155 børn fra Sønderborg Kommune tager del i bevægelsesugen ”Hej skal vi lege?”.

Børneulykkesfonden og bObles står bag kampagnen, der har til formål at sætte fokus på motorik, leg og bevægelse i landets dagtilbud. Blandt dem Kløverhusene, Børnebyen Havnbjerg og Lysabild Børneunivers deltager i kampagnen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inspiration til mere leg og bevægelse

En undersøgelse, som Børneulykkesfonden har gennemført blandt dagplejere og pædagoger, ledere og andre ansatte i vuggestuer og private pasningsordninger, viser, at der er brug for ny inspiration til leg og bevægelse i pasningstilbuddene. 73,8 procent af respondenterne svarer nemlig, at de gerne vil lave flere bevægelseslege med børnene, men at mangel på tid og inspiration er de primære årsager til, at de forhindres i at gøre det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med kampagnepakken ‘Hej skal vi lege?’ får dagplejere og pædagoger inspiration og redskaber til at inkorporere mere bevægelse i dagligdagen. Samtidig er formålet, at flere børn oplever glæden ved at bevæge sig.

”Børn har godt af at bevæge sig og udvikle deres motorik, men det kan være en udfordring for dagplejere og pædagoger at komme med nye og spændende måder at gøre det på i en travl hverdag. Det skal være sjovt at røre sig, og derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at give dagplejere og pædagoger ny inspiration og redskaber”, siger Børneulykkesfondens generalsekretær Henriette Madsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Leg med Heltelarven Lasse

Bevægelsesugen ‘Hej skal vi lege?’ fabndt første gang sted i 2011. Siden da har over 316.000 børn i alderen 1-6 år deltaget i kampagnen, og i år deltagere mere end 6.200 børn på landsplan. Årets legetema er bygget op omkring 10 farverige larveæg i skum designet af bObles og tager udgangspunkt i kreativ leg, hvor børnene stimulerer og udvikler deres balance og motorik.

Som noget nyt er der skabt nogle hyggelige historier til alle ti bevægelseslege, hvor den nysgerrige Heltelarve Lasse skal bruge hele sin krop, når han bevæger sig ud i verden. Alle lege og historier er udviklet af Cand.scient. i idræt og Legehelt Laura Borg.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Sport, Gråsten

Knæk Cancer-stævne i Gråsten Rideklub

23. oktober 2021 Sport

Lørdag var der hele 76 ryttere til start i Gråsten Rideklubs Knæk Cancer-stævne, hvor hele overskuddet bliver sendt videre til Knæk Cancer. “Og når vi holder et Knæk Cancer-stævne, så er det for fordi, det føles naturligt for os, Jeg har selv været ramt af kræft og lige nu er der to andre fra klubben, […]

Læs mere...