17. april afslører symfoniorkestret deres sæsonprogram

Musikchef Adam Stadnicki. Foto: Ole Kæhler
Musikchef Adam Stadnicki. Foto: Ole Kæhler
12. april 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Der venter publikum en perlerække af fantastiske koncerter i hele Sønderjylland og Sydslesvig, som samtidig prøver at tilgodese de geografiske forskellige ønsker, men også løfter det kunstneriske niveau med nye og spændende internationale stjerne dirigenter og solister.

”Det er en stor ære for mig som ny musikchef at stå i spidsen for det kulturelle fyrtårn, som Sønderjyllands Symfoniorkester er. Sæson 24/25 vil hylde kvinderne på podiet samt bringe orkestret helt om på den anden side af kloden på turné med nordisk musik til Japan”, siger musikchef Adam Stadnicki i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

For dem, der elsker de store symfonier, spiller orkestret musik af Rakhmaninov, Tjajkovskij og Beethoven. Men orkestret byder også på mange koncerter, der rammer den bredere smag:

”Til dem, der elsker folkemusik og jazz, kan vi denne sæson stolt præsentere orkestret på Tønder Festival, samt koncerten Nordisk Jul med Harald Haugaard og Helene Blum. Benjamin Koppel kombinerer jazz med oplæsning af Sofie Gråbøl blandet sammen med symfonisk musik komponeret af Anders Koppel i vores bogkoncert Annas Sang”, fortæller musikchefen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke alene programmet, der er nyt. Den garvede koncertgænger har sikkert hørt om Alsionpakken – en populær pakkeløsning med god rabat. Som noget nyt i denne sæson tilbyder orkestret to forskellige Alsionpakker: Den stoe med 12 koncerter og Den bette med syv koncerter.

”På den måde når vi bredere ud blandt vores publikum, og giver koncertgængere flere muligheder at vælge imellem”, siger kommunikationsmedarbejder Gabrijela Lozancic.

Til sæsonlanceringen onsdag den 17. april kan Alsionpakkerne købes fra kl. 14.00-16.00 i orkestrets administration og det bliver med et kø-nummer og først-til-mølle-princippet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Musikchef Adam Stadnicki byder velkommen, og derefter kan der købes Alsionpakker. Café Alsion sørger også for, at man kan få en snak om den kommende sæson over en kop kaffe eller et glas bobler i Kunstnerfoyeren.

Der vil være musikalske indslag fra musikchefen, samt violinisten og guitaristen fra gruppen Doctor Django.

Vil man hellere købe Alsionpakkerne online, kan de købes den 17. april fra kl. 16.00.

Salget af løssalgsbilletter og billetter med flexrabat – online og fysisk – åbner onsdag den 24. april fra kl. 10.00.

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...