18 af Dybbøls konfirmander samlet til 50-års jubilæum

Guldkonfirmanderne. Privat foto
Guldkonfirmanderne. Privat foto
20. april 2023 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Det var en kølig morgen, da kalenderen skrev Palmesøndag 15. april i 1973. De første påskeliljer var sprunget ud, og på spring var også 25 spændte konfirmander.

Hele vinteren havde de terpet salmevers og lyttet på præsten Marius Storgaards historier. På bagerste række var der større interesse for de klistermærker, som dengang sad på halsen af Fanta-, Sprite- og Coca-Cola-flaskerne. Og de var så heldige, at Annemette fra klassen boede på Dybbølsned, hvor der var Coca-Cola-lager og dermed adgang til at bytte til de meste eftertragtede mærker. Ja, ja… det var længe før Pokémon og TikTok.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver en af guldkonfirmanderne, Vivian Skovbjerg, til SønderborgNYT.

For lige at tage en lille tidsrejse

1973 var det år, hvor Danmark tilsluttede sig EF. Den sidste amerikanske soldat forlod Vietnam. Det var året hvor 1-ører og 2-ører blev afskaffet i Danmark. Den første mobiltelefon blev brugt i New York. Og året hvor Danmark indførte fri abort.

Men for Palmesøndags konfirmander var der vigtigere ting såsom:

Hvor mange penge får jeg i gave?

Og hvor mange sodavand må jeg drikke?

Artiklen fortsætter under annoncen

De var mellem 12 og 14 år. Den ’lille trold på 12’ er den, der i dag bor længst væk fra Dybbøl, nemlig på Amager, mens den høje pige i klassen blot er flyttet et par huse hen ad Dybbøl Bygade.

Nogle fra Dybbøl kan garanteret huske Tyrestationen på Dybbøløstenvej. ‘Lille Bo’ derfra gik også i denne klasse. Det samme gjorde Susanne ’Jersey’ fra den store gård på Nørballe, hvor lillebror i dag driver bedriften. Repræsenteret er for eksempel også børn fra Ruge Keramik på Dybbøl Banke, en musiker fra Sønderjyllands Symfoniorkester og den legendariske elektronikforretning, Stikoni, som i årtier var en tidslomme i Sønderborgs bybillede.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan var det en slags lokalhistorie, da 18 af konfirmanderne var samlet til guldkonfirmation 15. april 2023. Gamle relationer kan det dér med at udviske tidsforskel, og der var naturligvis enighed om, at alle stadig lignede sig selv.

13. juni 2024 Augustenborg, Politik

Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

13. juni 2024 Augustenborg

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen. Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, […]

Læs mere...