19. maj er der Jobfestival i Hotel Sønderborg Kasernes store sal

10. maj 2022 Erhverv

Jobcenter inviterer til Jobfestival den 19. maj på Hotel Kasernen i Sønderborg kl. 14.00-17.00, hvor virksomheder ikke kun kan møde ledige, men også jobsøgende ukrainske flygtninge samt potentielle og kommende tilflyttere og deres medfølgende partnere.

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek Jensen, forventer, at Jobfestivalen vil have et stort internationalt islæt:

”Specialiseret arbejdskraft kan være vanskeligt at få fat i, selvom vi gør en stor indsats for at tiltrække både danske og internationale tilflyttere. Med Jobfestivalen vil vi gerne sætte fokus på, at man kan tænke kreativt i forhold til den jobprofil, man søger. For vi har mange kompetente ledige, som ikke nødvendigvis er dansktalende. Dette gælder især for tyskere, der har stor interesse i at flytte til Sønderborg samt ukrainske flygtninge, der er i gang med at få en opholdstilladelse”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til Jobfestivalen inviterer Jobcenter kommende tilflyttere fra Tyskland, medfølgende ægtefæller og ukrainske flygtninge. Hermed skabes rammen for et direkte møde og dermed match-muligheder, som vi ved disse nye grupper risikerer at overse. Samme mulighed – at komme i direkte i kontakt med områdets virksomheder – er Jobfestivalen også for vores øvrige ledige og jobsøgende.

Ca. 30 forskellige virksomheder inden for blandt andet hjemmepleje, rengøring, produktion, lager, hotel- og restauration, byggeri, detail med flere forventes at deltage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle er velkomne på dagen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 Sønderborg, Debat

Debat: Kristian Bonefeld skriver til kommunens medarbejdere

23. maj 2022 Sønderborg

Byrådsmedlem Kristian Bonefeld, Venstre, skriver:  Sidste onsdag havde Byrådet kommunens økonomi til drøftelse og jeg udtrykte i den sammenhæng undren over nogle forhold omkring budgettet. Dagen derpå blev jeg kontaktet af en journalist og vi havde en snak omkring kommunens økonomi i almindelighed – 9 minutter blev det til, kan jeg se på min telefon. […]

Læs mere...