199 faldne fra Sønderborg mindes den 11.11 klokken 11

De faldne mindes. Foto: Ole Kæhler
De faldne mindes. Foto: Ole Kæhler
7. november 2022 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Mindehøjtideligheden der finder sted på årsdagen for 1. verdenskrigs ophør, gennemføres i år med såvel dansk som tysk kranselægning ved mindesmærket for Sønderborgs faldne på Kirketorvet ved Sct. Marie Kirke.

Det sker fredag 11. november kl. 11:00 og alle er velkommen, skriver Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborg-området.

Der vil blive lagt tre kranse – en fra Hæren, en fra Sønderborg Kommune –  og en krans Bund Deutscher Nordschleswiger. Kransen fra Hæren lægges af oberstløjtnant Thobias Tesch, chef Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland. Kransen fra Kommunen lægges af borgmester Lauritsen og den tyske krans lægges af Hinrich Jürgensen, Hauptvorsitzender des Bundes Deutscher Nordschleswiger

Artiklen fortsætter under annoncen

Efterfølgende gennemføres en kort dansk/tysk mindeandagt i Sct. Marie Kirke, hvor alle er velkomne til at deltage.

Historien

Mindehøjtideligheden indledes kl. 11:00, som var tidspunktet i 1918 for våbenstilstanden under 1. verdenskrig, eller den Store Krig, som den blev kaldt indtil den næste verdenskrig brød ud.

Den 11.11. 1918 klokken 11:11 ophørte alle krigshandlingerne på slagmarken, og de egentlige fredsforhandlinger tog deres begyndelse.

Fredsforhandlingerne endte med Versailles-freden 28. juni 1919, som blev underskrevet af Frankrig, Storbritannien, Belgien og deres allierede på den ene side og Tyskland på den side. Den Store krig var afsluttet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Krigen varede fra 1914 til 1918 og krævede over otte millioner faldne soldater, heriblandt 5.270 sønderjyder. Alene Sønderborg mistede 199 mand, som alle er nævnt ved navn på kirketorvets mindesmærke.

Mindehøjtideligheden gennemføres af Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborg-området som også stiller med faneborg.

14. juni 2024 112, Sydals

Torsdag blev der fundet en død kvinde i vandkanten

14. juni 2024 112

En ældre, tysk dame er torsdag fundet død i vandet ved Kegnæs. Det fortalte politiets vagtchef til SønderborgNYT i går torsdag. Vagtchefen ville helst ikke have historien ud, inden de pårørende var orienteret. Personer på Kegnæs har efterfølgende fortalt, at politiet har været rundt og stemme dørklokker for at få oplysninger om kvinden, men hun […]

Læs mere...