2. og 3. dan bestået i Taekwondoklubben Chung Un

2. december 2019 Kultur

To af Taekwondoklubben Chung Uns daglige trænere har bestået prøven til næste grad af deres sorte bælte. De er nu henholdsvis gradueret med 2. dan til Niels Warming og 3. dan til Johannes Eckendörfer.

Det er en succes at få gradueret medlemmer til de højere sortbælte grader og det er med til at styrke fundamentet for kvaliteten i klubben. Det var en god men også hård graduering. Prøven kræver en målrettet og lang forberedelse, fysisk som mentalt., skriver taekwondoklubben i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som udgangspunkt siger man i Chung Un, at graduering allerede starter mindst et år før prøven, hvor nye tekniker og nye koreanske ord læres og indøves.

Gradueringen

Kandidaterne skal igennem et program som indeholder:

Teoriprøve med 100 koreanske spørgsmål

Fysiske løbe, konditions og styrke test; Copper Test & Broncecirkel på niveau med optagelsesprøverne fra politiskoler og forsvaret.

2-4 timers graduering i teknik, selvforsvar, 2-mod-1 kamp og gennembrydning

Artiklen fortsætter under annoncen

Lang vej til gradueringer

En dan-graduering ikke bare noget man stiller op til fra dag til dag! Det er en proces over længere tid. Der er faste regler for, hvor lang tid og træning der minimum skal være mellem bæltegradueringerne. De første bæltprøver, kop grader, med forskellige farver med 3-6 månedernes tidsinterval og op til 6 år imellem dangraderne. For at kunne gå op, skal klubbens cheftræner og højere graduerede indstille en til gradueringen.

Det vil som regel også være de personer, som vil følge, træne og specialtræne kandidaten til topform.

Artiklen fortsætter under annoncen

De højere gradueringer er altså ikke for svage sjæle, der forventes en masse sved og dedikeret vilje med gnist i øjet af kandidaten. Gradueringen er i høj grad med til, at man bliver testet under pres og man skal være i stand til at sætte sig ud over sine egne grænser.

Lettelse

”Det en kæmpe lettelse og glæde at have kunne sætte sig selv op til så stor en dag. Hvor man over år træner konditionen, finpudser på sin tekniker og især til sidst sætter sig kniv skarp i scene”, siger Johannes Eckendörfer.

Artiklen fortsætter under annoncen

To måneder før graduering træner man ekstra meget, ja faktisk dagligt, omstiller sine kost og nydelsesvaner som f.eks. nul alkohol. Det er ikke kun en prøve over for et dommerbord, men også en kæmpe prøve overfor en selv. Det en fantastisk følelse at taekwondo ikke bare er at sparke og slå, men også at man efter 18 år i faget stadig kan lære, gå et trappetrin op og blive endnu bedre til at lære mere fra sig. I en masse hensigter som balance, vilje, udstråling og disciplin.

”Jeg ser meget op til vores 4. og 5. dan’er i klubben. De er af den gamle skole, de har været med fra starten i dansk taekwondo og har lært taekwondo rigtig tæt på af passionerede koreanere”, siger Johannes Eckendörfer videre og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Lad os se – måske er der energi til at arbejde hen mod en næste graduering, selvom det er hårdt og der minimum går fire år”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...