20.000 syddanske bliver vaccineret på mandag

10. april 2021 COVID-19

Efterhånden som flere og flere vacciner kommer til Danmark, skal flere og flere i fremtiden lægge vejen forbi et vaccinationscenter for at få deres vaccinedosis. Målet er, at der i Danmark skal kunne vaccineres op mod 100.000 om dagen. For at forberede sig bedst muligt til den opgave gennemfører Region Syddanmark mandag 12. april sammen med de øvrige regioner endnu en stor stresstest af vaccinations-set-uppet.

Denne gang skrues der op for kapaciteten, og i Region Syddanmark betyder det, at ca. 20.000 borger bliver vaccineret på mandag.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den første stresstest, hvor 8.800 syddanskere blev vaccineret, gik godt, så vi er fortrøstningsfulde i forhold til at skalere kapaciteten op. Når så mange skal vaccineres, er det dog ikke sikkert, vi kan undgå, at der opstår ventetid nogen steder. Det håber jeg, der vil være forståelse for, og jeg ved, at alle medarbejdere vil gøre deres bedste for at hjælpe alle godt igennem”, siger koncerndirektør Kurt Espersen i en pressemeddelelse.

De øvrige regioner gennemfører også deres stresstest samme dag og i alt bliver 100.000 borgere vaccineret mandag.

I forbindelse med stresstesten vil Region Syddanmark bruge vacciner fra Moderna og Pfizer, og der vil også blive vaccineret i Sønderborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...