2019 blev et indbringende år for Gråsten Fjerkræ

25. maj 2020 Erhverv

Gråsten Fjerkræ A/S kunne i 2019 notere en fremgang i salget af gourmet ænder med 13,5 procent i forhold til 2018. Den fremgang – kombineret med fokusering på en effektivisering af produktionen – har givet fjerkræproducenten en bruttofortjeneste på 5,8 millioner kroner.

Overskud efter skat blev på 996.000 kroner svarende til en fremgang på knap 65 procent. Egenkapitalen er vokset med 5,5 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I 2019 oplevede vi et år, hvor der var flere penge mellem i hænderne på forbrugerne. Det betød øget interesse for produkter af høj kvalitet og økologi. Det nød vi godt af. Udover en vækst i salget af vores gourmetænder havde vi en vækst på 5,2 procent af vores økologiske kyllinger”, siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen i en pressemeddelelse.

Medvirkende til det øgede salg af Gråsten Gourmet Ænder er samarbejdet med Kokkelandsholdet, der anvendte gourmetanden i den menu de deltog med ved kokke-OL i Stuttgart i februar.

Om muligheden for i 2020 at præsentere et ligeså godt årsregnskab, siger Gunder P. Jensen:

“I perioden marts til maj har vi vel skønsmæssigt mistet en ugentlig omsætning på en kvart million til Corona nedlukning, og de penge kan ikke hentes hjem. Heldigvis er mange af vores kunder tilbage efter en Corona-nedlukning og vi ser, at salget bevæger sig mod bedre tider. Dertil kommer, at vi nu er repræsenteret i flere og flere af de toneangivende detailforretninger”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk