2019 blev et indbringende år for Gråsten Fjerkræ

25. maj 2020 Erhverv

Gråsten Fjerkræ A/S kunne i 2019 notere en fremgang i salget af gourmet ænder med 13,5 procent i forhold til 2018. Den fremgang – kombineret med fokusering på en effektivisering af produktionen – har givet fjerkræproducenten en bruttofortjeneste på 5,8 millioner kroner.

Overskud efter skat blev på 996.000 kroner svarende til en fremgang på knap 65 procent. Egenkapitalen er vokset med 5,5 millioner kroner.

“I 2019 oplevede vi et år, hvor der var flere penge mellem i hænderne på forbrugerne. Det betød øget interesse for produkter af høj kvalitet og økologi. Det nød vi godt af. Udover en vækst i salget af vores gourmetænder havde vi en vækst på 5,2 procent af vores økologiske kyllinger”, siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Medvirkende til det øgede salg af Gråsten Gourmet Ænder er samarbejdet med Kokkelandsholdet, der anvendte gourmetanden i den menu de deltog med ved kokke-OL i Stuttgart i februar.

Om muligheden for i 2020 at præsentere et ligeså godt årsregnskab, siger Gunder P. Jensen:

“I perioden marts til maj har vi vel skønsmæssigt mistet en ugentlig omsætning på en kvart million til Corona nedlukning, og de penge kan ikke hentes hjem. Heldigvis er mange af vores kunder tilbage efter en Corona-nedlukning og vi ser, at salget bevæger sig mod bedre tider. Dertil kommer, at vi nu er repræsenteret i flere og flere af de toneangivende detailforretninger”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Samfund, Sønderborg

Kommunen overvejer at lukke smittesporingsenheden ned

14. maj 2021 Samfund

Sønderborg Kommunes smitteopsporingsenhed er siden marts blevet bedt om at kontakte i alt 94 borgere og ni af disse har været nye smittede, som skulle informeres om hvordan de skulle forholde sig som smittede. Det oplyser Sundhedsforvaltningen. Henvendelser til de resterende 85 borgere har været såkaldte isolationsopkald, som er en opfølgning på, hvordan det går […]

Læs mere...