1400 pensionister i Sønderborg kan se frem til at få flere penge mellem hænderne

2. marts 2022 Samfund Skrevet af: Redaktion

Snart kan omkring 1400 pensionister i Sønderborg Kommune og 130.000 på landsplan se frem til, at få flere penge mellem hænderne og en større grund til at gå på arbejde, når de får deres månedlige pension. Modregningsreglerne på pensionsområdet bliver nemlig afskaffet.

Og det er ikke kun pensionister, hvis ægtefælle eller samlever stadig er i job, der kan se frem til en større økonomisk gevinst. Modregningsreglerne bliver også afskaffet for de 700 folkepensionister i Sønderborg Kommune, der arbejder ved siden af deres pension, men bliver trukket i deres løn på grund af reglerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Finansordfører for Socialdemokratiet, Benny Engelbrecht, glæder sig over at reglerne afskaffes, da der længe i Folketinget har været et bredt ønske blandt partierne om at gøre det.

”Det er ikke bare godt for den enkelte, men også for samfundet, for der vil helt givet være borgere, der afholder sig fra at give et ekstra nap med på arbejdsmarkedet under de nuværende regler. Derfor er det her en forbedring som på alle måder giver mening”, lyder det i en pressemeddelelse fra Benny Engelbrecht, der uddyber:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er en forbedring af velfærdssamfundet, som jeg er meget stolt af er lykkedes at gennemføre under en socialdemokratisk regering”, lyder det fra finansordføreren.

Aftalen om afskaffelsen er en del af den indgåede reformpakke ”Danmark Kan Mere I” og er indgået mellem regeringen, SF, De Radikale, Dansk Folkeparti og Kristendemoraterne. Afskaffelsen af modregningsreglerne træder som udgangspunkt i kraft 1. januar 2023.