22 interesserede blev klogere på politikadet-uddannelsen

14. december 2016 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Hele 22 mennesker brugte en del af deres onsdag aften på Politigården i Sønderborg, hvor de blev lidt klogere på, hvad det vil sige at blive politikadet. På et lignende intromøde i Haderslev dukkede der 13 interesserede op og i Esbjerg var tallet 12.

Christian Lindemann fortæller om politikadetuddannelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er et job, hvor i på seks måneder får en uddannelse, der giver jer 22.000 kroner om måneden. Hertil kommer tillæg for aften- og natarbejde, som er på 4 til 6000 kroner”, siger Christian Lindemann, der har ansvaret for politieleverne hos Syd- og Sønderjyllands Politi og dermed også for kadetuddannelsen.

For at komme i betragtning som kadetelev, så skal man først af alt skrive en ansøgning – og den skal være fremme senest mandag.

Du kan finde ansøgningsskemaet HER.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I skal, som udgangspunkt, have en ren straffeattest og så skal i have klaret 9. klasse med et tilfredsstillende resultat og kommer i gennem uddannelsen, så skal i kunne komme gennem et sikkerhedstjek”, siger Christian Lindemann. Ansøgerne skal også have kørekort til personbil.

Tre unge mænd, der er omkring 20 år ser kadetuddannelsen som et springbrædt til den rigtige politiuddannelse og to piger fra gymnasiet ser den som et muligt valg, når de er ude af skolen.

Af de 22 interesserede var der blot to, der havde brugt tid på at læse om uddannelsen på nettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor skal politiet bruge kadetter

I 2016 har nogle mennesker kigget grundigt på, hvilke politiopgaver, der kan laves af civile, så betjentene kan bruge tid på egentligt politiarbejde.

“Politikadetterne vil blive uddannet til at løse særlige opgaver, som grænsekontrol, bevogtning, udsendelse af afviste og besøgskontrol. Kadetterne får en uniform og en pistol, men de må ikke køre i patruljevogn”, siger Christian Lindemann.

I førsterunde uddannes der et hold på 125 kadetter og det svarer nogenlunde til det antal politibetjente, der går på pension, så kadetuddannelsen er løsningen på et akut problem.

Artiklen fortsætter under annoncen

I de senere år er det ikke uddannet tilstrækkeligt med betjente og så kom terrorangrebet på Krudttønden i København, som trak rigtigt meget på betjente i hele landet. Grænsekontrollen koster også mange timer.

Optagelsesprøve

Lige nu er der omkring 200, der har søgt ind på kadetuddannelsen og gennem weekenden kommer der rigtigt mange.

“Så bruger Politiet tiden frem til midten af januar på at vælge dem ud, der skal til prøve i Aarhus. De kadetter, der erklæres egnede til uddannelsen begynder på Politiskolen i København til marts. Og det med bolig er jeres eget problem, men det løser i ved at kigge på opslagstavlen på skolen, hvor der er adresser på værelser og billige lejligheder”, siger Christian Linnemann. Økonomien som kadetelev er Statens Uddannelsesstøtte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Christian Lindemann fortæller, at den fysiske prøve er virkelig hård – og klarer man den ikke, så er der et problem.

“Så sender I en ansøgning, så er det bare om at komme i gang med at træne”, siger han.

Læs mere om kondi-kravene HER

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk