220 lokale spejdere er med på Spejdernes Lejr 2022

29. juli 2022 Samfund
Spejdernes Lejr. Pressefoto
Spejdernes Lejr. Pressefoto

220 spejdere fra Sønderborg kommune deltager i denne uge i Nordens største lejr: Spejdenes Lejr 2022.

Lejren holdes i naturområdet Hedeland ved Hedehusene på Sjælland. Fra kommunen deltager 12 spejdergrupper fra Det Danske Spejderkorps, KFUM spejderne og De grønne Pigespejdereder som har inviteret 3 udenlandske spejdergrupper med.

Lørdag startede lejren ud på en bar mark, og i løbet af søndagen var lejren fuldt etableret. I løbet af ugen, deltager spejderne i forskellige aktiviteter og her kan nævnes: skattejagt og overnatning i Roskilde Domkirke, opleve biernes verden iklædt bidragt, bygning af kopi af vikingeskib, sejlads i Køge bugt, og flere klassiske spejderaktiviteter.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at en lejr af denne størrelse kan fungere, kræves der ligesom på lejren i Sønderborg i 2017, mange frivillige hænder. 20 voksne spejdere og forældre fra Sønderborg kommune løser opgaver i lejren som læge, hygiejneansvarlig, HoTeltdirektør og aktivitetshjælpere.

Tirsdag havde lejren besøg af borgmestre og byrådspolitikere fra over 80 kommuner, og fra Sønderborg kommune deltog udvalgsformand Christel Leiendecker, skriver Sønderborg-spejderne i en pressemeddelelse.

Spejdernes Lejr holdes i år for tredje gang, sidste gang i Sønderborg i 2017. På årets Spejdernes Lejr deltager 32000 spejdere fra de fem danske spejderkorps og 54 nationer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lejren slutter på søndag, hvor spejderne drager hjem med rygsækken fuld af beskidt og røgduftende tøj, og masser af fede oplevelser fra årets største spejderbegivenhed.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...