Kom og få nyt liv i din gamle computer

2. december 2021 Sundeved

Endnu en gang kan vi i foreningen Alslug tilbyde at skifte en overfyldt og virusplaget Windows i en bærbar ud med et styresystem i Linuxfamilien, skriver Alslug.

Næste gang er lørdag den 11. december mellem klokken 13.00 og 16.30 i Foreningshuset, Bakkensbro Aktivitetscenter i Ullerup.

Valget er dit:

Vil du give en masse penge for en ny computer?

Eller vil du give den gamle computer nyt liv, ved at installere Linux på den?

Programmerne er gratis.

Mange kender navne som Ubuntu og Android, men det er de færreste der ved at disse er eksempler på Linux.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du tager dine ellers afskrevne pc’er med til et af foreningens arrangementer, og fylder bilen med andre interesserede mennesker. Vi hjælper med installationen i vores lokale, hvor du også får en introduktion til din nye Linux, og vi hjælper dig i gang.

Du får automatisk gratis opdateringer af alle dine programmer indtil 2025. Undervejs kan du opgradere til en nyere version, og få endnu længere opdateringer. Det koster heller ikke noget.

Mange kender LibreOffice, Google, Firefox. Disse programmer er selvfølgelig også kendte i Linux. LibreOffice tekstbehandlingen kender både .docx og .pdf formater. Tilsvarende med regnearket og andet. Der medfølger programmer til det meste.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du skal bruge en tekstbehandling, lidt regneark, adgang til netbank, mail, e-boks og borger.dk, surfe og bruge Youtube og Facebook, streame film, printe en side, så er en Linux-installation et godt alternativ.

En Linux pc er en arbejdsmaskine til det lille kontor eller private gemakker. Det kræver ikke så mange ressourser. Virus og andre sikkerhedsbrister er stort set ukendte i en opdateret Linux-computer.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...