230.000 kommunekroner til Gråsten Æblefestival

8. december 2017 Kultur

Udvalget for kulturel og regional udvikling har besluttet at give 230.000 kr. i tilskud til Gråsten Æblefestival. Udover selve festivalen skal tilskuddet bruges til plantning af 100 æbletræer, så der er æbler nok til mange æblefestivaler i fremtiden.

”Gråsten Æblefestival har udviklet sig til en markant årlig begivenhed med stor opbakning fra borgerne i Gråsten og resten af kommunen. Rigtig mange frivillige kræfter deltager i afviklingen af festivalen, og det vil vi gerne bakke op omkring”, siger udvalgsformand Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse

Artiklen fortsætter under annoncen

Gråsten Æblefestival er et vigtigt element i den masterplan for Gråstenområdet, som Gråsten Forum har lavet efter input fra engagerede borgere på en række borgermøder og workshops. Planerne rummer blandt andet to fyrtårnsprojekter, som er opgradering af Ahlmannsparken til et nyt kultur- og multihus og opgradering af slotsgartneriet til et besøgscenter, der skal være omdrejningspunktet for formidlingen af Gråstenæblets historie og den stærke tilknytning mellem Gråstenområdet og kongehuset.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gråsten Forum havde også søgt om tilskud til en række andre aktiviteter i forbindelse med udmøntning af masterplanen for gråstenområdet. Det gælder for eksempel arbejdet med branding, projektet “Teglets eget hus” og aktiviteter for frivillige og foreninger i Gråstenområdet.

Det er udvalget ikke afvisende overfor, men politikerne har bedt Gråsten Forum om en uddybning af aktiviteterne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2022 Gråsten, Frivillige

Trygfonden hjælper KGGO med at genstarte kørestolsringridningen

17. maj 2022 Gråsten

Der er lagt op til det helt store comeback for Gråsten Kørestolsringridning, der, med foreningen KGGO i spidsen, genoptager den årlige tradition som vært for foreningens særegne bud på en festlighed i ringridningens ånd. Efter de seneste to års Corona-relaterede aflysninger af eventet er det med stor glæde, at foreningen KGGO kan løfte sløret for […]

Læs mere...