2,5 millioner kroner ekstra skal sikre alle børn ferieoplevelser

24. juni 2020 Samfund

For at sikre, at alle danske børn og unge får den bedst mulige sommer med mulighed for at deltage i både faglige og sociale fællesskaber og aktiviteter har Børne- og Undervisningsministeriet bevilget 200 millioner kroner kroner til fordeling mellem kommunerne for at støtte sommeraktiviteter for børn og unge.

Sønderborg Kommune har fået bevilget 2,5 million kroner, Beløbet kan også bruges til finansiering af deltagerbetaling for børn og unge, der ikke har økonomi til at deltage i sommeraktiviteterne, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningen og klubber, der ønsker at udbyde sommerferieaktiviteter for børn og unge i alderen 6-17 år, kan få del i 2,5 millioner kroner ved at sende en ansøgning til Sønderborg Kommune. Aktiviteterne skal foregå i skolernes sommerferie eller i umiddelbar forlængelse deraf, dog seneste 30. august.

Foreninger og klubber kan søge om at få del i beløbet, men der er nogle krav, som skal opfyldes.

Aktiviteterne skal falde inden for tre formål:

at bidrage til at lukke faglige huller, der kan være opstået hos nogle af eleverne som følge af skolelukningen

Artiklen fortsætter under annoncen

at støtte op om et socialt/trivselsmæssigt formål med fokus på elevernes deltagelse i fællesskaber og understøtte elevernes interesse i øvrigt og udfordre dem til at prøve nye og anderledes aktiviteter

at  have et kriminalpræventivt sigte

Ansøgninger sendes senest 29. juni til Sønderborg Ungdomsskole, der i forvejen udbyder aktivitetsprogrammet ”Aktiv Sommerferie”. Der kan kun søges penge til ekstra aktiviteter udover dem, der allerede er planlagt og finansieret.

Interesserede kan læse mere på Sønderborg Ungdomsskoles hjemmeside.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Lasse Sønderup er ny chef for Erhverv og Turisme

7. oktober 2022 Erhverv

Lasse Sønderup kan nu slette konstitueret fra visitkortet og det kan han fordi, han er blevet ansat som chef for Erhverv og Turisme i Sønderborg Kommune fra den 1. oktober. Stillingen har for nylig været slået op, og Lasse Sønderup er valgt blandt ansøgerne til jobbet. Lasse Sønderup blev konstitueret chef for Erhverv og Turisme […]

Læs mere...