25 millioner kroner skal bane vejen for robotter

18. juni 2015 Erhverv

Der skal en ekstra indsats til for at holde på fremstillingsvirksomhederne – og arbejdspladserne – i Syddanmark. Derfor har Syddansk Vækstforum netop afsat 25 mio. kr. til, at virksomheder kan blive klogere på og investere i automatisering og robotter.

dk/wp-content/uploads/2014/05/image-1.jpg” alt=”Carl Holst mener, at robotter kan gøre, at virksomheder ikke flytter ud af landet.” width=”150″ height=”225″ /> Carl Holst mener, at robotter kan gøre, at virksomheder ikke flytter ud af landet.

Problemstillingen er ikke ny, og allerede i 2013 gav Syddansk Vækstforum en kontant indsprøjtning på 10 mio. kr. for at få små og mellemstore virksomheder i Syddanmark til at udnytte det store potentiale, der ligger i at automatisere processer og indføre robotter i produktionen.

En evaluering af indsatsen har vist, at det nytter, og flere virksomheder har efterfølgende investeret i automatisering.

“Det er helt oplagt, at vi går ind og understøtter gode rammer for automatisering og anvendelsen af robotteknologi i Syddanmark. På den måde kan vi svare igen på udfordringen med udflytning af arbejdspladser og bidrage til produktivitetsforøgelser i virksomhederne. Det er sådan, vi kan styrke væksten i regionen, og sådan, vi skaber arbejdspladser”, siger formand for vækstforum Carl Holst.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk