25 millioner kroner skal bane vejen for robotter

18. juni 2015 Erhverv

Der skal en ekstra indsats til for at holde på fremstillingsvirksomhederne – og arbejdspladserne – i Syddanmark. Derfor har Syddansk Vækstforum netop afsat 25 mio. kr. til, at virksomheder kan blive klogere på og investere i automatisering og robotter.

Carl Holst mener, at robotter kan gøre, at virksomheder ikke flytter ud af landet.

Carl Holst mener, at robotter kan gøre, at virksomheder ikke flytter ud af landet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Problemstillingen er ikke ny, og allerede i 2013 gav Syddansk Vækstforum en kontant indsprøjtning på 10 mio. kr. for at få små og mellemstore virksomheder i Syddanmark til at udnytte det store potentiale, der ligger i at automatisere processer og indføre robotter i produktionen.

En evaluering af indsatsen har vist, at det nytter, og flere virksomheder har efterfølgende investeret i automatisering.

“Det er helt oplagt, at vi går ind og understøtter gode rammer for automatisering og anvendelsen af robotteknologi i Syddanmark. På den måde kan vi svare igen på udfordringen med udflytning af arbejdspladser og bidrage til produktivitetsforøgelser i virksomhederne. Det er sådan, vi kan styrke væksten i regionen, og sådan, vi skaber arbejdspladser”, siger formand for vækstforum Carl Holst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. maj 2021 Augustenborg, Erhverv

Lillebælt Syd: Flere vindmøllestørrelser er i spil

8. maj 2021 Augustenborg

Det er længe siden, der er sagt noget om den vindmøllepark, som Sønderborg Kommune gerne vil have sat op i Lillebælt, men det betyder ikke, at projektet står stille. Seneste større milepæl var i 2019, hvor Sønderborg Forsyning i august indsendte en opdateret miljøkonsekvensvurdering. Efterfølgende har der fra flere sider været behov for både at […]

Læs mere...