Debat: Hvad mon de lokale partier tænker om en bro fra Nordals til Jylland?

10. august 2022 Sønderborg
John Lohff. Privat foto
John Lohff. Privat foto

John Lohff, Sønderborg, skriver:

At vi mangler en bro imellem Nordals og fastlandet er der tidligere skrevet om. Det gav ikke anledning til megen debat og deltagelse fra de politiske partier, hvilket man som borger kan være noget forundret over.

I disse dage kan enhver se, at det havde været en kæmpe fordel med en sådan forbindelse, når vi ser de lange, lange bilkøer der skal over Alssundbroen, som er under reparation, og så Kong Chr. Xs Bro med broklappen oppe en stor del af tiden her i sommerperioden.

Artiklen fortsætter under annoncen

I øjeblikket er der ved at blive gennemført en forundersøgelse vedrørende en fast forbindelse imellem Als og Fyn. Det er godt, og forhåbentlig får vi den forbindelse. Vi taler her om et regionalt udviklingsprojekt, der binder regionen bedre sammen, så vi ikke altid skal hen over hængselsleddet Lillebæltsbroerne eller sejle.

Skal vi tilsvarende have Sønderborg Kommune til at hænge bedre sammen, bør vi undersøge mulighederne for en fast forbindelse imellem Ballebro og Hardeshøj. En sådan forbindelse vil give os en helstøbt kommune, der hænger langt bedre sammen.  Arbejdskraft til de alsiske fabrikker, hurtigere forbindelse fra Nordals til akutsygehuset i Aabenraa, lettere adgang til det kommende Nordborg Resort og i det hele taget lettere pendling imellem Nordals og fastlandet og internt i kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Prøv at tænke hvilke infrastrukturmæssige fordele befolkningen og turisterne i vores kommune kan opnå, så alt ikke skal ind over hængsels leddet Sønderborg broerne. Der vil være en stor samfundsgevinst ved at etablere en sådan forbindelse.

Vi er ikke længere syv kommuner, men en stor kommune, der i denne sag også bør tænke stort. En forbindelse til Fyn og en forbindelse imellem Nordals og fastlandet vil for alvor understøtte den positive udvikling området i øjeblikket oplever.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 FV22, Sundeved

FV22: Fra tirsdag og frem til 28. oktober er det muligt at brevstemme

7. oktober 2022 FV22

Hvis du ønsker at brevstemme før Folketingsvalget, kan du henvende dig i Borgerservice i Sønderborg Kommune fra tirsdag den 11. oktober. For at kunne brevstemme skal du medbringe gyldig legitimation – sundhedskort, pas eller kørekort. Sidste dag man kan brevstemme er fredag den 28. oktober, skriver Sønderborg Kommune. Der kan brevstemmes i Borgerservice i Gråsten, […]

Læs mere...