Venstres ageren i sagen om en kommende skolelukning er dybt skuffende, siger borgmesteren

12. september 2023 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Venstres ageren i sagen om en kommende skolelukning er dybt skuffende. Først er Venstre med til at sende besparelser – herunder en skolelukning i Sønderborg by – i høring. Så stemmer Venstres udvalgsmedlemmer imod og ugen efter stemmer de for at lukke en skole, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

”De stemmer for besparelser på 30 millioner kroner på vores børn og unge, imens de påstår, at Venstre har forslag, som kunne gøre de besparelser unødvendige Men som Jimmy Simonsen er citeret for i SønderborgNYT: ’Vi vil ikke fortælle om vores forslag for så kopierer de andre partier dem bare’. Se det er det højt besungne samarbejde”.

Artiklen fortsætter under annoncen

I en artikel, på SønderborgNYT i dag, tirsdag, fortæller Venstre-mand Jimmy Simonsen, at borgmesteren har stået foran Ahlmann-Skolen i et indslag på landsdækkende tv og har sagt, at skolen står til lukning. Venstremanden sagde videre, at det er at kortslutte de kommende forhandlinger.

”Nu beskyldes jeg så for at ’kortslutte forhandlingerne’. Jeg må sige, at for mig at se, så ligner Venstre et parti, som er nervøse for, at det koster stemmer at tage ansvar og helst ville ende med at stå udenfor beslutningen og give borgmesteren og Socialdemokratiet skylden. Det er desværre en stil, som i denne byrådsperiode har sneget sig ind i lokalpolitikken. Det er ærgerligt, for det er ikke den måde vi plejer at samarbejde om de svære beslutninger i Sønderborg Kommune. Vi står overfor en budgetlægning, hvor jeg opfordrer til reelt samarbejde. Så gem bare valgkampen et par år endnu”, siger borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

”På DR1 har jeg selv og mine socialdemokratiske borgmesterkollegaer højlydt kritiseret, at SVM-regeringen vil give skattelettelser i en tid, hvor vi rundt om i kommunerne sparer så massivt på velfærden. I den forbindelse har jeg sagt, at konsekvensen af den nedprioritering af velfærd fra SVM-regeringen blandt andet er, at vi kommer til at spare massivt på skolerne og at ’Ahlmann-Skolen aktuelt er den skole, som er tættest på en lukning’ og det mener jeg ikke, er forkert, idet Venstre jo fortsat ikke har villet fortælle, hvilke skoler de i stedet peger på som potentielt lukningstruede”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byrådet har bestemt, der lukkes en skole i Sønderborg by og beslutningen om, hvilken skole, der skal lave livet, bliver taget under budgetforhandlingerne.

”Vi har aftalt at udskyde beslutningen til budgetforhandlingerne i et forsøg på at nå til enighed. Til trods for at Socialdemokratiet og Enhedslisten – ud fra den faglige vurdering – ikke var i tvivl i udvalget, når nu et enigt byråd har besluttet, at der skal ske skolelukning i Sønderborg by”.

”Endelig vil jeg da tillade mig at undre mig over det fuldstændige fravær af Venstre i Sønderborg i forhold til at fortælle deres medlemmer af SVM-regeringen, at der er behov for investeringer i velfærd og ikke skattelettelser”.

28. april 2024 Frivillige, Sønderborg

Flere end 130 gik for Scleroseforeningen

28. april 2024 Frivillige

Inge Buhl fra Augustenborg var iblandt de flere rnd 130, der søndag gik en tur på enten godt to eller godt fire kilometer for at støtte Scleroseforeningen, som havde arrangeret turen, You Go. “Vi meldte os mest af alt for at støtte. At vejret så var fantastisk og gjorde turen ekstra god, er en sidegevinst”, […]

Læs mere...