30. 490 sønderborgensere er i Sygeforsikringen “danmark”

17. april 2015 REGIONALT

Fire ud af 10 borgere i Sønderborg Kommune er medlem af foreningen Sygeforsikringen “danmark”. Helt præcist har 40,4 procent eller 30.490 sygesikrede borgere i kommunen forsikret egen sundhed i foreningen.

Det oplyste lokalformanden, Kristian Pallesen, Broager, på årsmødet for medlemmerne i de fire sønderjyske kommuner. Mødet afvikles på skift i de fire sønderjyske købstæder, i år i Aabenraa, næste år i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

På årsmødet blev Anne Have Nielsen, Broager, nyvalgt til det syd- og sønderjyske repræsentantskab, og der var genvalg til Sieghard Sørensen, Sønderborg og til Jette Rehnquist Hansen, Padborg.images (1)

“Stadig flere ønsker økonomisk sikkerhed i forhold til egen sundhed. Dagligt har vi så mange indmeldelser, at det svarer til 18 flere medlemmer pr. arbejdsdag i Syd- og Sønderjylland”, siger Kristian Pallesen i en pressemeddelelse.

I alt har Sygeforsikringen “danmark” 312.260 medlemmer i Syd- og Sønderjylland. Haderslev er den kommune i Sønderjylland, hvor interessen for sundhedsforsikringen er størst med en tilslutning på 47,3 procent.

Hovedparten af medlemskontingentet i foreningen bliver betalt tilbage. Medlemmerne fik sidste år tilbagebetalt 323,2 mio. kr., og det svarer til, at 89 øre af hver kontingentkrone er betalt tilbage i form af erstatninger, især til at betale tandlægeregningen eller medicinen, som udgør over 70 procent af de samlede tilbagebetalinger til medlemmer.

På landsplan har “danmark” over 2,3 mio. medlemmer, som sidste år fik tilbagebetalt over 2,6 mia. kr. af deres indbetalte kontingent. I år forventer sygeforsikringen at øge tilbagebetalingerne med 127 mio. kr., og alene til tandarbejder forventes i år udbetalt ca. 1 milliard kroner.

Årsmødets overvejende flertal kunne ikke støtte et forslag om også at yde tilskud til kraniosakralterapi.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk