Nu kan arbejdet med at skabe en ny skole i Sønderborg begynde

Humlehøj-Skolen. Luftfoto: Sønderborg Kommune
Humlehøj-Skolen. Luftfoto: Sønderborg Kommune
7. december 2023 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

I dag, torsdag, har Børne- og Uddannelsesudvalget godkendt kommissorium for den inddragende proces for etableringen af ’Midtbyskolen’ i Humlehøj-Skolens rammer. Det betyder, at arbejdet med at forme ’Midtbyskolen’, som er er en arbejdstitel, nu bygger på et formelt fundament.

”Vi har et fokus på samspil mellem nyt og gammelt fra de to skoler for at skabe grundlaget for en ny attraktiv folkeskole i Sønderborg. Praksis, viden og erfaringer skal sættes i spil, og fra udvalget vil vi fortsætte dialogen og inddragelsen af medarbejdere, forældre og elever fra begge skoler og alle undervisningstilbud både i forhold til skolens identitet, profil, den fysiske udformning med videre, så der kan skabes et godt fundament for den nye skole”, siger udvalgsformand Jesper Smaling i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdet er allerede godt i gang i samarbejde med forældre, medarbejdere og elever fra begge skoler og alle undervisningstilbud. Blandt andet har skolebestyrelserne på de to skoler haft inviteret alle forældre fra Ahlmann-Skolen til besøg på Humlehøj-Skolen, og for 14 dage siden tog op mod 100 forældre imod det tilbud.

Den inddragende proces kommer til at indeholde en række konkrete aktiviteter med blandt andet fire workshop, som skal sikre inddragelse af alle relevante aktører. Grundsten nummer ét i processen er den første workshop, der finder sted torsdag den 14. december.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi glæder os til den første workshop, hvor vi kan komme videre i processen med at afklare spørgsmål og rammer i forbindelse med etableringen af ‘Midtbyskolen’ fra det kommende skoleår. I det arbejde er de fire workshops meget væsentlige, så alle parter omkring den nye byskole i Sønderborg løbende bliver inddraget. For det er vigtigt for os, at vi har både forældre, medarbejdere og elever med i arbejdet med at opbygge Midtbyskolen”, siger Venstre politiske ordfører for Børne- og Uddannelsesområdet, Jimmy Simonsen.

28. april 2024 Frivillige, Sønderborg

Flere end 130 gik for Scleroseforeningen

28. april 2024 Frivillige

Inge Buhl fra Augustenborg var iblandt de flere rnd 130, der søndag gik en tur på enten godt to eller godt fire kilometer for at støtte Scleroseforeningen, som havde arrangeret turen, You Go. “Vi meldte os mest af alt for at støtte. At vejret så var fantastisk og gjorde turen ekstra god, er en sidegevinst”, […]

Læs mere...