Sct. Marie Kirke: Oplev en fængslende fusion af udvalgte kompositioner

3. januar 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

MoonBach-projektet præsenteres på søndag klokken 19:30 i Sct. Marie Kirke af Azadeh Maghsoodi og Andis Paegle, lover en fængslende fusion af udvalgte kompositioner af Johann Sebastian Bach, persiske melodier og lettiske folkesange, som de to musikeres kulturelle rødder.

Den lidenskabelige violin fortæller fortryllende historier om den mørke nats magi og månens lysstyrke. Deres akkompagnement af Fender Rhodes og Hohner Clavinet D6, ’70ernes keyboardinstrumenter med ægte kultstatus, minder om de teknologiske fremskridt inden for rumforskning og repræsenterer duoens fascination af moderne månevidenskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

En koncertform præget af glidende overgange mellem stykkerne inviterer publikum til en klangfuld rejse gennem det musikalske rum, skriver Sct, Marie Kirke i en pressemeddelelse.

“Azadeh har en fantastisk teknik. Men hun har også denne sandfærdighed og skønhed i tonen, der viser, hvad der virkelig er i musikken. Sådan noget er meget sjældent; Ikke kun for et ungt menneske, men for enhver musiker.”

Disse overstrømmende ord kommer fra ingen ringere end den britiske violinist, Nigel Kennedy.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som 15-årig spillede Azadeh Maghsoodi Bachs dobbeltkoncert med stjerneviolinisten på Schleswig Holstein Music Festival og fik international opmærksomhed fra den ene dag til den anden.

Andis Paegle, født og opvokset i Riga, gik på katedralkorskolen i Riga og studerede korledelse på musikkonservatoriet. Alligevel førte talrige musikrejser ham til Moskva, Skt. Petersborg, Armenien og Østberlin, senere også til England og Australien.

Hans klaverlærer Atis Stepiņš opfordrede vedholdende Andis Paegle til at lære at spille orgel. Et kursus i ‘kirkemusik’ i Letland vakte derefter interessen for at studere denne musik mere intensivt. Dette blev efterfulgt af et stipendium til at studere i Lübeck. Her helligede Andis Paegle sig ikke kun til kirkemusikken, men også cembalo og orgel. Herefter fulgte kirkemusikstudier med kor og orkester, som han afsluttede med succes i 2009.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden oktober 2008 har Andis Paegle været kantor i den evangelisk-lutherske menighed i Bargteheide, hvor han sætter musikalske accenter.

Der er gartis adgang til koncerten.

28. april 2024 Frivillige, Sønderborg

Flere end 130 gik for Scleroseforeningen

28. april 2024 Frivillige

Inge Buhl fra Augustenborg var iblandt de flere rnd 130, der søndag gik en tur på enten godt to eller godt fire kilometer for at støtte Scleroseforeningen, som havde arrangeret turen, You Go. “Vi meldte os mest af alt for at støtte. At vejret så var fantastisk og gjorde turen ekstra god, er en sidegevinst”, […]

Læs mere...