Den nye Sønderborghusleder har mange ideer

Kennet Bøgehøj er faldet til i Sønderborghus. Foto: Ole Kæhler
Kennet Bøgehøj er faldet til i Sønderborghus. Foto: Ole Kæhler
1. marts 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Det var omkring 1. november Kennet Bøgehøj blev ansat som leder i Sønderborghus og han har brugt en del af sin tid på at møde alle de mennesker, som er en del af stedet og få en fornemmelse af det hele.

“Lige nu arbejder jeg på at søge om, at Sønderborghus igen bliver regionalt spillested, fordi det giver nogle penge til koncerter, som ikke trækker et stort publikum. I ansøgningen skal jeg skrive, hvad det er, vi har tænkt os at lave”, siger Kennet Bøgehøj til SønderborgNYT. Han har hørt, at musiklivet i Aabenraa er blevet væsentligt bedre de senere år.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det synes jeg, er fint. Man skal aldrig være bange for konkurrence – og måske kan vi arbejde sammen om nogle ting. Kan vi ikke det, så kan vi jo altid snakke sammen og det skal vi, fordi vi er så få, der arrangerer koncerter”.

Sønderborghus har ikke en skabelon, som tingene skal køre efter og Kennet Bøgehøj har flere ideer i hovedet og de bliver drysset ud hen over året.

“Især på SDU, men også andre steder, er der mange udlændinge og Sønderborghus vil lave nogle internationale aftener, hvor så mange nationaliteter som muligt mødes. Baren skal være åben, men det er fællesskabet og mødet mellem mennesker, der er det vigtige”, siger Sønderborghuslederen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Langt de fleste udlændinge rejser igen, når de er færdige med deres uddannelser og hvis de nu finder en kæreste i Sønderborghus og måske også får et barn sammen, så stiger muligheden for, at de bliver boende”, siger han videre og tilføjer:

“Det er også vigtigt, der ikke er udlændinge – eller andre – som går rundt og føler, de er alene”.

Der kommer også Date-Nights i Sønderborghus, hvor man kan komme sammen med en god ven, ægtefællen, kæresten eller en mulig kæreste. Altså kommer man to og to – paranteser optræder jo også parvis.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så køber man en anretning og nyder den sammen og bagefter er man sammen om en aktivitet, som kan være noget med keramik”.

I Sønderborg og omegn er der en del mennesker, som er psykisk udfordret eller har andre ting, som de slås med.

“Og dem er Sønderborghus der også for og vi har rammerne til at skabe fællesskaber. Vi bor i grænselandet, så det er oplagt med en Borderline-Festival, hvor morgendagens stjerner kommer og spiller.

“Festivalen skal køre over to dage og den skal være alkoholfri. Vi vil ikke lukke så mange ind, at nogen føler sig mast og så tænker jeg, at vi giver 10 procent af overskuddet til Sinds Ungdom, så der også kommer velgørenhed med”, siger Kennet Bøgehøj.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han runder af med at fortælle, at han også har prøvet en stor udfordring.

“På generalforsamlingen skulkle jeg komme med en beretning om året, der gik og det var en prøvelse, når jeg først begyndte i november”.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...