32 deltog i Vidar Motions 100 kilometer lange løbetur på Als

Løbere tæt på mål. Bachs Foto
Løbere tæt på mål. Bachs Foto
10. maj 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Torsdag morgen startede 32 mennesker deres løbetur fra Sønderborg Stadion og satte kursen mod Sønderskoven.

“De løb gennem Sønderskoven og til Skovby og fulgte så Alsstien op gennem Nørreskoven til Nordborg. Derfra gik ruten til Mjels Sø, Bundsø, Stevning, Stolbro, Dyndved og via Ketting Nor til Sebbelev og Augustenborg. Derfra kom løberne til Landel og fulgte så jernbanestien til kvindernes motionscenter, Butterfly, på Sundsmarkvej, hvor de fik en ren trøje på, inden de løb det sidste stykke tilbage til Sønderborg Stadion, hvor de blev klappet i mål”, siger Herluf Steinbach fra Vidar Motion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ruten er på 100 kilometer og det svarer nogenlunde til 2 1/2 maraton.

“Vores 100 kilometer lange løb på Als har vi hvert tredje år og altid på Kristi Himmelfartsdag og det handler ikke om at komme først, men om at komme i mål”, siger Herluf Steinbach til SønderborgNYT.

“I år startede løberne i tre grupper og de følges tæt af nogle hjælpere på cykel og desuden er der en følgebil med hver gruppe og der er 19 depoter på ruten”.

Der kan maksimalt være 35 løbere med i det 100 kilometer lange løb.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det skal være sådan, at vi har mulighed for at servicere dem undervejs, så 35 er fint antal. I år fik vi så et par afbud og endte med at sende løberne afsted i tre – og ikke de sædvanlige fire – grupper”.

Se billeder af løbere i målområdet.

 

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...