332 millioner om året til forskønnelse af landsbyer

30. august 2018 Politik

I det nye finanslovsudspil er der ifølge TV MidtVest afsat 332 mio. kr. årligt i en fireårig periode til forskønnelse af de danske landsbyer.

Det vækker stor begejstring hos Landdistrikternes Fællesråd, hvor formand Steffen Damsgaard, der også sad med i Udvalget for levedygtige landsbyer, modtager regeringens udspil med åbne arme.

“Jeg glæder mig meget over, at regeringen vil prioritere 332 mio. kr. årligt til medfinansiering af nedrivning og forskønnelse i landsbyerne. Det er noget, vi har kæmpet for igennem flere år”, siger han og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Antallet af faldefærdige bygninger på landet er steget over en årrække. Det estimeres, at der er over 10.000 nedrivningsparate huse i Danmark. Mange af dem ligger i landsbyerne og på landet. Derfor er det rigtig godt, at der nu afsættes markant flere midler med det formål at forskønne boligmassen og dermed styrke bosætningen i landdistrikterne”.

Det er pulje til landsbyfornyelse – også kaldet nedrivningspuljen – som regeringen ifølge TV MidtVest vil styrke. Der har indtil nu været afsat ca. 55 mio. kr. årligt i puljen og fordelingen af midlerne sker ud fra en beregning af behovet for landsbyfornyelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Nordborg, Frivillige

Frivillig fra Røde Kors fik ‘Covid-19 Prisen’

24. september 2021 Nordborg

Ellen Iversen fra Røde Kors i Sønderborg har fredag ved Frivilligfesten fået overrakt ‘Covid-19 Prisen’, fordi hun  formåede –  efter en henvendelse fra Sønderborg Kommune om vaccineledsagelse til sårbare ældre – på bare to arbejdsdage at koordinere en sådan hjælp. Den frivillige opgave indebar to måneders indsats med at rekruttere frivillige og sørge for at […]

Læs mere...