3500 landmænd har samme problem som Grækenland

8. juli 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Den økonomiske krise blandt danske landmænd er langt værre end tidligere antaget, fordi en ond spiral af blandt andet meget lave priser på svinekød og mælk trækker mange landbrugsregnskaber i rødt, skriver Berlingske.

Det vurderer Landbrugets Finanseringsbank, der kalder den tidligere regerings skøn over danske landbrug med høj gæld og lav likviditet forkert.

Artiklen fortsætter under annoncen

De 1700 landmænd, som regeringen skønner er kriseramte, er i underkanten. Vi er nok tættere på, at det er en tredjedel af landmændene, som har vanskeligt ved at servicere deres gæld.

“Altså er der 3500 landmænd, der har samme problem som Grækenland med, at de ikke kan få indtægter og udgifter til at hænge samme og ikke umiddelbart kan låne mere”, siger Jesper Lyhne, direktør for Landbrugets Finansieringsbank, til Berlingske.

I foråret lavede den tidligere SR-regering en hjælpepakke til det kriseramte erhverv, men den har ikke umiddelbart lysnet udsigterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

25. april 2024 Nordborg, Samfund

Parkeringsproblemerne i Nordborg er løst

25. april 2024 Nordborg

Der har været uenighed om, hvor der kan parkeres eller ikke kan parkeres i Østerlundkvarteret i Nordborg. Men det er slut, for politikerne i Teknik, By og Boligudvalget lukker sagen nu. De er nemlig enige om, at arealerne langs villavejene i Østerlundkvarteret i Nordborg kan fungere som parkeringsarealer. Det sker efter en anbefaling fra forvaltningen […]

Læs mere...