38 almene boliger på vej i Vollerup

11. juni 2021 Erhverv

Sønderborg Andels Boligforening har sendt en ansøgning til kommunen om støtte til opførelse af 38 almene boliger i 19 dobbelte rækkehuse for nybyggeri i Vollerup. Opførelsen af boligerne skal ses i sammenhæng med nedrivning af boliger i Nørager.

Om kommunen vil støtte byggeriet, er i første omgang op til Økonomiudvalget, som tager stilling på udvalgsmødet på onsdag

Boligforeningen ønsker at bygge 3 og 4 værelsesboliger i størrelsesordenen 86 m2 – 104 m2.

Boligerne placeres i klynger, som indrettes med gårdrum for gode rammer til fællesskab. Hver bolig får sin egen carport og sin egen have.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den kommunale udgift ved opførelsen af boligerne udgør således 10 pct. af anskaffelsessummen 74.281.000 kr.

For den del af realkreditlånet, som ligger over 60 pct. af markedsværdien skal kommunen yde garanti. Dog kan den endelige størrelse af garantien først fastsættes, når den aktuelle kreditforening har vurderet markedsværdien af den opførte ejendom.

Den gennemsnitlige månedlig leje for 3 rums-boligerne på ca. 6.385 kr. og 7.722 kr. for 4-rumsboligerne.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...