3F: LEAN er hvidvaskning af sort snak

30. marts 2015 Erhverv

Virksomhedslederne kan næsten ikke få armene ned, når de praler med de kæmpe succes de har med LEAN, som har medført fantastiske resultater på bundlinjen og samtidig har øget medarbejdertilfredshed.3f

Artiklen fortsætter under annoncen

Det lyder som et mirakelmiddel, men sandheden ser anderledes ud. Det er kun virksomhedsledere, konsulenter og andet godtfolk, der sammenligner disse forbindelse, for de eksisterer ikke. Det er ikke andet end hvidvaskning af sort snak, skriver 3F.

Filosofien bag LEAN tager ikke udgangspunkt i mennesket og produktionen, men alene i produktionen. Målet er at øge effektiviteten og trimme arbejdsgangene. LEAN fokuserer derfor ikke på individet, men sætter det i anden række – det er dét, der gør tankegangen ensporet og kvæler al kreativitet og innovation, som virksomhedsledere påstår, er så vigtige for Danmarks fremtidige konkurrence evne og sikre de danske arbejdspladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

LEAN effektiviseringer er et krav til den enkelte medarbejder, om at løbe stærkere og ikke et spørgsmål om, at blive mere kompetente og dygtigere.

”LEAN er et værktøj til at optimere produktionen, men ikke til at optimere mennesker”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Vand fra branden hos Omnicom forurener Ulkebøldam

29. juli 2021 112

Slukningsarbejdet af branden hos Omnicom på Stødagervej i Sønderborg gør, at en del af vandet fra brandslukningen er endt i Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam er forurenet, og lige nu arbejder miljøfolk og beredskab på at minimere forureningen. Cirka halvdelen af Ulkebøldam er forurenet. Årsagen til forureningen er, at en del af vandet, der er […]

Læs mere...