Stormflod: 400 frivillige fra beredskabet var inviteret til et stik

Vaccination på brandstationen. Foto: Peter Bjarke
Vaccination på brandstationen. Foto: Peter Bjarke
26. oktober 2023 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Onsdag fra klokken 16 til 20 var der vaccinationsarrangement på den nye brandstation, hvor Beredskab Sønderborg havde sendt en invitation ud til deres 400 frivillige med mulighed for vaccination mod hepatitis A, stivkrampe og Polio, grundet de seneste oversvømmelser.

”I forbindelse med oversvømmelser hvor kloakker løber over, vil der være forøget risiko for bakterieinfektioner, herunder hepatitis a og polio, der udskilles med afføringen og derfor udgør en potentiel smittekilde ved kontakt med spildevand”, fortæller Danske Lægers Vaccinationsservice.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Stivkrampebakterien findes i jord og støv og vil ligeledes potentielt set kunne være til stede i spildevandet. Af samme årsag er det et krav fra Arbejdstilsynet, at man skal være vaccineret mod difteri/stivkrampe, hepatitis a og polio ved arbejde med spildevand. Samme forholdsregler vil give god mening ved arbejde, hvor en person kommer i direkte kontakt med vand under oversvømmelser”.

20. juni 2024 Sport, Sønderborg

11-årige Mads Kraft skal køre med i DM

20. juni 2024 Sport

Den 11-årige Mads Kraft fra Ulkebøl skal i weekenden deltage i DM i gokart, der i år bliver akørt i Ikast, han stiller op i klassen Rotax mini, aldersklassen 10-15 år. Det er et arrangement, hvor der køres både lørdag og søndag, så det bliver en hård weekend. Mads Kraft laver da også fysisk træning […]

Læs mere...